Machineering trekt bijna 5500 professionele bezoekers

0

De vakbeurs Machineering in Brussel is vorige week bezocht door 5478 professionals en 1218 technologiestudenten. 87 procent van de bezoekers kwam uit Vlaanderen en Nederland, 13 procent uit Wallonië.

Machineering bracht ‘het maken en ontwerpen in het België van morgen’ in kaart. Productie- en engineeringshoofden, directieleden en studenten van hogescholen en derde graad technisch onderwijs werden in Paleis 5 van Brussels Expo onthaald voor een driedaagse over ontwikkelen, transformeren, bewerken en assembleren van producten uit metaal, kunststof en composiet. Niet alleen de nieuwste productietechnologie, 3D-printen en reverse engineering, maar ook en vooral het slimme geautomatiseerde en gedigitaliseerde maakbedrijf kwamen aan bod.

Technologieroutes
Deze eerste editie onder de noemer ‘machines & engineering’ – kortom Machineering – bewees volgens organisator Invent Media dat ook een land met een potentieel van amper 7000 maakbedrijven en machinebouwers zichzelf op de kaart kan zetten. Dit met dank aan de 151 exposanten die 10 technologieroutes hielpen tot stand te brengen. De vijf meest gezochte technologieroutes, die 72% van de gezochte technologie vertegenwoordigden, waren: Machining & Milling, Tooling & Machine Equipment, Cutting & Forming, Welding & Surface Technology en Additive & New Manufacturing Technology.

Prototyping en Machineering Network Event
Machineering wordt vanaf nu een tweejaarlijks technologietreffen voor productie- en engineeringteams uit de maakindustrie, machinebouw en industriële toelevering, De volgende editie wordt georganiseerd in maart 2021. Maar zolang hoeft de markt niet te wachten. Organisator Invent Media slaat op 5 en 6 februari 2020 de handen ineen met Kortrijk Xpo, met het beurscombo Prototyping en Machineering Network Event. Twee gevestigde networkevents omtrent industrieel prototypen en maaktechnologie bundelen hun krachten om de sector opnieuw te verrassen met een representatief beursaanbod en een brede waaier van randmanifestaties met heel wat netwerkgehalte en beleving. “Prototyping-MNE wordt hét nieuwjaarstreffen voor iedereen die professioneel bezig is met ontwerpen, engineeren, transformeren en assembleren van industriële componenten”, aldus Karl D’haveloose namens Invent Media.