Mobiele platenscheider voorkomt productiestops

De onlangs door Goudsmit Magnetics uit Waalre ontwikkelde mobiele, schakelbare platenscheider zorgt voor het snel en veilig scheiden van klevende of geoliede staalplaten tot een dikte van ca 4 mm. Hij is deze week te zien op de Euroblech in Hannover (hal 12, stand B153).

De platenscheider is met een gewicht van 14 kilo gemakkelijk te verplaatsen en flexibel inzetbaar, ook omdat hij geen energietoevoer vereist.

Dit scheiden voorkomt het gelijktijdig oppakken van twee platen tegelijk, wat voor een verstoring van het geautomatiseerde proces kan zorgen en schade veroorzaakt aan gereedschappen en matrijzen.

Makkelijk te verplaatsen

De sterke, met neodymium magneten uitgeruste platenscheider is met de hand te bedienen en aanzienlijk lichter in gewicht dan eerdere versies. Met een gewicht van 14 kilo is hij gemakkelijk te verplaatsen en flexibel inzetbaar, ook omdat hij geen energietoevoer vereist. Het magneetpakket is eenvoudig in- en uit te schakelen door een draaimechanisme. De sterkte is variabel instelbaar en luchtdruk is niet nodig; dit maakt ‘m duurzaam en flexibel. Het systeem is bovendien veilig in gebruik vanwege het zichtbare schakelbare magneetveld en het daardoor ontbreken van uitstralend magnetisme.

 

Goudsmit heeft de mobiele platenscheider speciaal ontwikkeld voor de automotive sector en inmiddels opgenomen in het standaard leveringsprogramma. De spreidmagneet is ook goed toepasbaar in andere -semi- automatische processen, zoals op perssystemen en lasersnijmachines.

Werking

Magnetische platenscheiders vinden hun toepassing in onder meer de plaatverwerkende industrie en in geautomatiseerde productiecellen. Doordat de staalplaten geolied zijn of door een andere oorzaak aan elkaar kleven, kunnen er meerdere platen tegelijk worden afgestapeld. Dit zorgt voor een productiestilstand evenals de genoemde schade aan matrijzen en gereedschappen. Het inzetten van sterke neodymium platenscheiders zorgt ervoor dat platen -ondanks de oliefilm- van elkaar scheiden, waarna ze één voor één van de stapel getild kunnen worden. Het manueel instelbare magneetveld zorgt voor een veilige en duurzame werkomgeving en voorkomt onnodige vertraging in het productieproces.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Ongewenst magnetisme in productieproces is kostbaar

25-03 Op de beurs Maintenance Next (9-11 april in Rotterdam Ahoy) geeft Goudsmit Magnetics uit…

TechniShow-Esef 2018

Magnetische powergripper hanteert zware staaldelen

12-01 Op de TechniShow introduceert Goudsmit Magnetics de recent ontworpen magnetische Powergripper. Deze krachtige magneetgrijper…

Toeleveren

Magneet filtert kleine ijzerdeeltjes uit industriële vloeistoffen

28-08 Goudsmit Magnetics heeft een magneetfilter ontwikkeld, dat  zeer kleine ijzerdeeltjes vanaf 1 micron afvangt…

Toeleveren

Goudsmit Magnetics gecertificeerd voor luchtvaartindustrie

03-06 Goudsmit Magnetic Supplies in Waalre heeft onlangs de AS9100 certificering behaald en is daarmee…

Plaatbewerking

Scherpe staaldelen transporteren

12-10 De Goudsmit Magnetics Group uit Waalre presenteert onder andere een magnetische slide conveyor. Deze…

Toeleveren

3D-scanmachine geeft Goudsmit optimaal inzicht

10-02 Goudsmit Magnetic Supplies in Waalre heeft sinds kort de beschikking over een 3D optische scanmachine…

Materialen

Demagnetiseren op locatie

03-02 Goudsmit Magnetic Systems uit Waalre heeft  een mobiel demagnetiseersysteem ontwikkeld dat  remanent-magnetisme in metalen…

Geen categorie

Giga demagnetiseertunnel voorkomt lasproblemen

14-01 Goudsmit Magnetic Systems uit Waalre heeft haar assortiment demagnetiseersystemen uitgebreid met een serie groot…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen