Modulair VHM-freessysteem van Hoffmann verkort insteltijden

Met het nieuwe modulaire VHM-freessysteem Garant TopCut biedt de Hoffmann Group een assortiment met nauwkeurige axiale en conische aanlegvlakken aan. Hiermee kunnen grote productiviteitsverhogingen worden gerealiseerd omdat de freeskop uitsluitend nog in de bestaande opname hoeft te worden geschroefd.

Het conventionele wisselen van gereedschap veroorzaakt in de regel lange insteltijden en machinestilstand, omdat veel extra activiteiten zoals het uitspannen, wisselen, meten, opspannen en de invoer van correctiegegevens noodzakelijk zijn. Het Garant TopCut-systeem spitst zich precies toe op dit probleem en reduceert de machinestilstand aanzienlijk, met name bij draaimachines met aangedreven gereedschappen. De freeskoppen kunnen worden verwisseld terwijl de opname in de machine gemonteerd kan blijven. Zo wordt het wisselen van gereedschap geoptimaliseerd en de productiviteit verhoogd. Bovendien garandeert het systeem maximale precisie en variabiliteit door middel van directe aanpassingen en opnames in uiteenlopende lengtes en vormen van staal en volhardmetaal (VHM).

Toepassingsgebieden
Het Garant TopCut-systeem biedt maximale flexibiliteit en precisie. Dankzij 16 verschillende gereedschapstypes in 26 varianten, geslepen uit hardmetaal met ultrafijne korrel met coatings voor freesbewerkingen, kunnen de gebruikers een breed spectrum van materialen bewerken. Daarnaast zorgt het diameterbereik van 10-25 mm voor maximale variatie. TopCut biedt daarbij ook passende gereedschap voor nagenoeg elke toepassing. Hiertoe worden gerekend: vlakfrezen, spiebaanfrezen, hoekfrezen, kopieerfrezen, voorwaarts- en terugtrekverzinken, ruimen, fasenfrezen, circulairfrezen en centreren – dit alles met slechts één systeem.

Maximale kwaliteit en precisie
De conische centrering van de kegelgeleiding van de freeskoppen garandeert maximale rondloopnauwkeurigheid terwijl de axiale vlakheid tegelijkertijd voor een optimale stijfheid van het systeem zorgt. Ook een hoge wisselnauwkeurigheid wordt dankzij de tolerantiewaarde aan de snijkop van minder dan 20 µm gewaarborgd.

Het Garant TopCut-systeem is verkrijgbaar in startersets voor vlak-, hoekfrezen en centreren in de systeemgroottes 10mm, 12mm, 16mm en 20mm.

Website Hoffmann Group

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Extreem korte ombouwtijden bij langdraaien

28-05 De nieuwe speciale catalogus ‘Gereedschappen voor langdraaien’ van WNT bevat meer dan 11.000 kwaliteitsgereedschappen…

Verspanen

Nieuwe freeskop Beveltools met hogere standtijd

04-09 Beveltools voegt vanaf donderdag 15 september wereldwijd een nieuwe generatie freeskoppen voor het afkanten…

Geen categorie

Nieuwe frezenlijn KMWE voor RVS en superlegeringen

24-03 Onder de naam KPT (KMWE Productivity Tools) brengt KMWE Toolmanagers haar nieuwste innovatie uit:…

Emo

Kiheung combineert bedfreesfunctionaliteit met bewerkingscentrum

26-08 De Zuid-Koreaanse machinefabrikant Kiheung komt met een bewerkingscentrum dat is uitgerust met een Huron…

Geen categorie

Snelle werkstuk wissel op frees- en draaibanken

13-11 Een productiviteitsturbo voor frees- en draaibanken. Zo bestempelt Schunk haar spanstation Vero-S NSL turn.…

Geen categorie

Ponsen levert Parat snelwisselbeitelhouders

07-05 Ponsen Trading in Oudenbosch vertegenwoordigt sinds maart de Parat snelwisselbeitelhouders. De producent hiervan is…

Geen categorie

Persgereedschap wisselen (en spannen) in 2 minuten

31-01 Insteltijden voor persgereedschap van minder dan twee minuten, inclusief spantijd. Dat kan met een…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen