Ergonomisch verbeterde excentersnelspanners

0

Mparts heeft haar assortiment spangrepen uitgebreid met twee ergonomisch verbeterde excentersnelspangrepen die makkelijker in de hand liggen voor het snel en rotatievrij spannen en lossen van onderdelen.

Het pakket bestaat vanaf nu uit vier verschillende modellen. Doordat met deze componenten met een relatief korte slag veel kracht kan worden overgebracht, lenen deze excentersnelspanners van Mparts zich voor toepassingen in de machine- en apparatenbouw en de medische sector waarbij eenvoudige delen snel moeten worden ingeklemd, gefixeerd of in positie gebracht, zonder dat daarbij afbreuk wordt gedaan aan de greep. Het gaat hier in het bijzonder om toepassingen waarvoor veel houdkracht is vereist.

De nieuwste excentersnelspanners, verkrijgbaar in vaste en verstelbare uitvoering, zijn naar keuze leverbaar met draadbus of –einde in de aansluitmaten M3 tot M10. Wordt gekozen voor een  verstelbare uitvoering dan is de slag instelbaar van 0,75 tot 1 mm. De lengte van de hefboom kan uiteenlopen van 42 tot 108 mm en de spankracht van 1,5 tot 8 kN (bij een handkracht van 90 tot 350 N. Het model met de draadeinden is verkrijgbaar in lengtes van 10 tot 50 mm. De twee conventionele modellen, leverbaar met draadbus en –einde in vaste (type 1) en verstelbare (type 2) uitvoering, zijn verkrijgbaar in de aansluitmaten M5 tot M8. Het draadeinde kan bij deze laatstgenoemde modellen variëren van 16 tot 60 mm en het verstelbereik van 1,5 tot 2,5 mm.

Alle excentsnelspanners worden geleverd met handgrepen van geplastificeerd zwart Zamak en een draadbus of draadeinde van verzinkt staal of RVS 303.