Insteekstift met zelfklemfunctie

Mparts lanceert de nieuwe, corrosiebestendige AP29 insteekstift met zelfklemfunctie, als uitbreiding op het assortiment kogelinsteekstiften.

Doordat bij deze nieuwe insteekstift het principe van een conventionele kogelinsteekstift is gecombineerd met een zelfklemfunctie, leent deze universele insteekstift zich bijvoorbeeld voor gebruik in de verlichtingssector, de machinebouwwereld en voor het bouwen van podiums. De insteekstift trekt zichzelf vast door een speciaal ingebouwd klemmechanisme. In tegenstelling tot bij conventionele kogelinsteekstiften waarvoor altijd een uitsparing nodig is om de verende kogels in geval van vergrendeling naar buiten te laten komen, past deze nieuwe insteekstift eenvoudigweg in blinde gaten met een H11 passing. Ideaal dus voor de realisatie van verbindingen die herhaaldelijk moeten worden gemaakt of voor het snel bevestigen, vergrendelen, afstellen, vervangen en vastzetten van zaken, zonder dat extra positioneerbussen moeten worden gebruikt.

Twee uitvoeringen

Het nieuwe model insteekstift van Mparts is leverbaar in twee uitvoeringen, namelijk met een stift in RVS 303 (1.4305) met een normale afschuifsterkte of in RVS 360 (1.4542) gehard met een hogere afschuifsterkte en een hogere belastbaarheid (conform DIN 50141). Afhankelijk van de gekozen uitvoering kan de afschuifsterkte uiteenlopen van 21 tot 257 kN. Het laatstgenoemde model is voorzien van een markering op de stift, zodat deze relatief eenvoudig van het standaard model te onderscheiden is. Beide modellen zijn uitgevoerd met een zwarte aluminium greep (RAL 9005), een gele RVS drukknop (RAL 1016) en hebben een bevestigingsmogelijkheid op de paddestoelvormige kop voor een bevestigingskabel AP10, 12 of 22. Naar keuze is de AP29 insteekstift leverbaar met een diameter van 6 tot 16 mm. Het temperatuurbereik voor bovengenoemde insteekstiften varieert van -30 tot +150°C. Wetenswaardig is dat in de technische documentatie van de nieuwe insteekstift uitdrukkelijk melding wordt gemaakt van het feit dat dit product niet mag worden gebruikt voor het heffen van lasten.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Nieuwe configuratoren voor persen

28-04 De filmpjes, die te vinden zijn op het YouTube-kanaal van Mparts, helpen gebruikers om…

Toeleveren

Mparts genereert documentatie real-time

24-11 Hoewel Mparts al geruime tijd werkt met SAP, werd documentatie tot voor kort gemaakt…

MetaalNieuws Extra IM

Sloten, sluitingen en scharnieren online bestellen in de webshop van Mparts

03-08 Ook het assortiment sloten is divers, met onder andere RVS sloten, sluitlipsloten en kliksloten.…

Toeleveren

Mparts levert handgrepen Rohde

17-02 Het familiebedrijf Rohde, sinds 1925 actief op het gebied van oppervlaktetechniek, is een high…

Toeleveren

Ergonomisch verbeterde excentersnelspanners

21-09 Mparts heeft haar assortiment spangrepen uitgebreid met twee ergonomisch verbeterde excentersnelspangrepen die makkelijker in…

Werkplaatstechniek

Mparts toont haar noviteiten

17-02 Tijdens deze editie van ESEF toont Mparts de laatste ontwikkelingen op het gebied van…

Toeleveren

Hydraulische stootdempers

31-01 Mparts heeft haar pakket uitgebreid met een compleet pakket hydraulische stootdempers en veiligheidsproducten (buffers),…

Werkplaatstechniek

Zelfborgende insteekhijsogen voor schroefdraadopnames

30-12 Het assortiment TüV gekeurde, zelfborgende insteekhijsogen van Mparts is weer uitgebreid. Ditmaal met een…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X