Insteekstift met zelfklemfunctie

0

Mparts lanceert de nieuwe, corrosiebestendige AP29 insteekstift met zelfklemfunctie, als uitbreiding op het assortiment kogelinsteekstiften.

Doordat bij deze nieuwe insteekstift het principe van een conventionele kogelinsteekstift is gecombineerd met een zelfklemfunctie, leent deze universele insteekstift zich bijvoorbeeld voor gebruik in de verlichtingssector, de machinebouwwereld en voor het bouwen van podiums. De insteekstift trekt zichzelf vast door een speciaal ingebouwd klemmechanisme. In tegenstelling tot bij conventionele kogelinsteekstiften waarvoor altijd een uitsparing nodig is om de verende kogels in geval van vergrendeling naar buiten te laten komen, past deze nieuwe insteekstift eenvoudigweg in blinde gaten met een H11 passing. Ideaal dus voor de realisatie van verbindingen die herhaaldelijk moeten worden gemaakt of voor het snel bevestigen, vergrendelen, afstellen, vervangen en vastzetten van zaken, zonder dat extra positioneerbussen moeten worden gebruikt.

Twee uitvoeringen

Het nieuwe model insteekstift van Mparts is leverbaar in twee uitvoeringen, namelijk met een stift in RVS 303 (1.4305) met een normale afschuifsterkte of in RVS 360 (1.4542) gehard met een hogere afschuifsterkte en een hogere belastbaarheid (conform DIN 50141). Afhankelijk van de gekozen uitvoering kan de afschuifsterkte uiteenlopen van 21 tot 257 kN. Het laatstgenoemde model is voorzien van een markering op de stift, zodat deze relatief eenvoudig van het standaard model te onderscheiden is. Beide modellen zijn uitgevoerd met een zwarte aluminium greep (RAL 9005), een gele RVS drukknop (RAL 1016) en hebben een bevestigingsmogelijkheid op de paddestoelvormige kop voor een bevestigingskabel AP10, 12 of 22. Naar keuze is de AP29 insteekstift leverbaar met een diameter van 6 tot 16 mm. Het temperatuurbereik voor bovengenoemde insteekstiften varieert van -30 tot +150°C. Wetenswaardig is dat in de technische documentatie van de nieuwe insteekstift uitdrukkelijk melding wordt gemaakt van het feit dat dit product niet mag worden gebruikt voor het heffen van lasten.