MTMS-Machineering wijst weg naar slimmer produceren

Zo’n 170 leveranciers van productietechniek en toeleveranciers exposeren op 22,23 en 24 maart op MTMS-Machineering in Paleis 5 van Brussels Expo. Er worden op deze vakbeurs ongeveer 7000 bezoekers verwacht, voornamelijk machinebouwers, metaal- en kunststofbewerkers.

MTMS staat nog altijd voor ‘Material Transformation and Machining Show’. Maar het beursprofiel is ondertussen een stuk breder geworden. MTMS-Machineering is Belgiës grootste beurs voor smart production & engineering  technology. Bezoekers vinden er alle technologie en componenten om sneller beter en goedkoper te kunnen produceren. De volledige waardeketen van engineering, productie, supply chain, planning en maintenance  specifiek voor de maakindustrie komt aan bod.

Zes thema’s
Het expositieprogramma is opgebouwd rond zes thema’s, met name: Machines@work, Materials & Components, Machineering, Machine Tooling & Equipment, Additive Manufacturing & Prototyping en Maintenance&Subcontracting. MTMS-Machineering wil laten zien dat de productie van morgen hybride wordt en dat wordt getoond op de beursvloer. Daar zullen dus niet alleen kantpersen en draai- en freesmachines worden gedemonstreerd, maar bijvoorbeeld ook technieken voor additive manufacturing en kunststoffenverwerking.

Sterk inhoudelijk programma
Naast de stands van de exposanten (op 15.000 m² beursoppervlakte) biedt het evenement ook een sterk inhoudelijk programma. De beursorganisatie merkt op de andere technologiebeurzen die men organiseert dat er veel behoefte is aan kennis en informatie. Want de veranderingen in de maakindustrie gaan enorm snel en hebben invloed op alle bedrijfsprocessen. Daarom is er op alle drie beursdagen een reeks export classes van hoog niveau. Veertien expert keynote speakers zullen het hebben over onderwerpen als verspanen 4.0 en plaatbewerking 4.0, trends en user cases van echte AM-toepassingen en smart & self-learning machines in the cloud.

Dan is er woensdagavond 22 maart om 17.00 uur nog de Big Machineering Debate, met op de affiche zes machinebouwers en een integrator die in de diepte gaan over de nieuwste  engineeringtrends, uitdagingen en opportuniteiten en het multiplicatoreffect dat digital, IoT en industry4.0 teweegbrengt in hun businessmodel.

Vrijdag is er tot slot het BEMAS seminar. Hier staat centraal hoe bedrijven dankzij het Industrial Internet of Things slimmer onderhoud kunnen plegen en hierdoor een hogere machinebetrouwbaarheid bekomen tegen lagere kosten.

Praktische info:
Naam: MTMS-Machineering
Locatie: Brussels Expo
Datum: 22, 23 en 24 maart
Openingstijden: Woensdag 22 maart 11.00–20.00 uur, donderdag 23 maart 11.00–22.00 uur (nocturne & VIP avond) en vrijdag 24 maart 11.00 – 17.00 uur.
Entree: Gratis bij voorregistratie.

Alle informatie over de standhouders en het complete inhoudelijke programma is te vinden op de beurswebsite.

www.mtms.eu

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

3D

Safran gaat grote aluminium onderdelen 3D-printen met SLM

11-04 Safran is een internationale hoogtechnologische groep die actief is in de luchtvaart-, defensie- en…

3D

3D-printing creëert nieuwe mogelijkheden voor Seco Tools

23-03 Het ontwikkelen en vervaardigen van prototypes door middel van additive manufacturing (AM) wordt steeds…

3D

SLS geeft Schneider Eletric nieuwe productiemogelijkheden

23-01 De Schneider Electric Group is met meer dan 160.000 werknemers wereldwijd een van de…

3D

Twee productielijnen voor industrieel 3D-printen

21-12 In Berlijn en Georgensgmünd heeft het team onlangs metalen componenten geproduceerd met 3D-printen, wat…

3D

3D-printer maakt gepersonaliseerde vingergewrichtsimplantaten dankzij AI

02-12 Wanneer vingergewrichten inflexibel worden, bijvoorbeeld na een sportongeval of als gevolg van reumatoïde artritis,…

3D

Trumpf maakt 3D-printen met nieuwe metalen mogelijk

23-11 “Het poeder is een belangrijk onderdeel van additive manufacturing. Ons doel is om onze klanten…

Bedrijf en Economie

Gemengde gevoelens over zomereditie TechniShow

05-09 Duidelijk is in ieder geval wel dat deze zomereditie van TechniShow een heel andere…

TechnishowNieuws

Hoogproductieve bewerkingscel laat zien wat kan

24-08 Hoogtepunt is een hoogproductieve bewerkingscel (‘high-productivity machining cell’) met geïntegreerde procesbesturing. Doel van deze…

Metaalnieuws inBeeld

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021