MTS simulatiesysteem voorkomt ‘stress voor een crash’

0

MTS CNC Systems introduceert deze week op de onderwijsbeurs Didacta in Keulen TopMILL en TopTURN v8, het 3D virtuele machine simulatiesysteem voor CNC-opleidingen en programmeurs in de fabricagetechniek.

In Nederland wordt MTS vertegenwoordigd door het CNC Instructie Buro, dat veel ervaring heeft met machine opleidingen en de toepassing van deze softwarepakketten in de metaalverspaning. “Er is ook een noodzaak om de 4/5-assige toepassingen met deze software te controleren”, zegt Peter Schuurbiers van CNC Instructie Buro.

Volgens hem is het bedienen van een moderne CNC-machine, voor de eerste verspaning van een nieuw product, een mentaal veel te inspannende bezigheid. De vraag is of het nieuwe CNC-programma goed loopt, in combinatie met de samengestelde gereedschappen en de werkstuk opspanning op de machine. In de praktijk is dit niet altijd het geval en test men, om fouten te voorkomen, voorzichtig de gehele afloop op de machine. Dit kost ook veel tijd op meer complexere machines.

Een betere oplossing is om vooraf, een volledige 3D simulatie van de productbewerking uit te voeren. Hiermee kan snel van fouten worden geleerd. Ook kunnen ze nog worden gecorrigeerd. Hiervoor ontwikkelde MTS CNC Systems uit Berlijn het 3D simulatiepakket TopMILL en TopTURN, dat ook voor praktijkscholingen is ingericht.

Veilige inzet kostbare CNC-machines
Virtuele machines kunnen nu snel worden ingericht, vanuit de databases voor gereedschapsbeheer en de magazijnen met opspanelementen. Vervolgens kan met de programmacontrole het risico op afkeur, breukschade of een aanvaring op het product worden voorkomen. Ook geeft het systeem nauwkeurige statistieken van de bewerkingstijden en print men de werkvoorbereiding. Zelfs het controleren van de afmetingen aan het product is mogelijk en onbewerkte details worden zichtbaar gemaakt. “Een praktijkopleiding met deze software is een sterke faciliteit om eerst meer ervaring op te doen met het werken aan de virtuele machine, om daarna in de werkplaats de kostbare CNC-machines veiliger en sneller in te kunnen zetten”, aldus Schuurbiers.

Nu is het wel zo dat, ook om fouten in CNC-programma’s te minimaliseren, grafische simulaties binnen professionele CAM systemen plaatsvinden, echter niet op basis van de NC-code output. Er moet dan vertrouwen bestaan om op de startknop van de machine te drukken om dit NC-code programma te starten. Bij de CNC-frezer/draaier die de machine heeft moeten inrichten, blijft toch het nerveuze gevoel bestaan of de eerste verspaningen wel goed zullen verlopen. Hij dient dus hoogst waakzaam te blijven. Ook de programmeur, die het programma heeft gemaakt, wil feitelijk eerst de werkelijk NC-code output testen op de virtuele machine. Pas daarna is het verantwoord om het programma over te dragen aan de productieafdeling.

Schuurbiers: “Met de MTS software ervaart de frezer of draaier nu op ontspannen wijze, vooraf dezelfde beleving als aan de machine. Met deze werkwijze is het ook gemakkelijker om je in te leven in de bewerkingsvolgorde en het eigen veiligheidsgevoel te verhogen over het goed functioneren van de programmaopzet. In de simulaties wordt het ook sneller duidelijk, hoe de CNC machine wordt bestuurd, en of er nog fouten zouden kunnen optreden. Pas nadat het echte NC-code programma en de tools zijn aangepast en de magazijn/revolver bezetting optimaal is, stapt men over op de machinebediening, zonder veel ‘Stress voor een Crash’.”

Video impressies op het YouTube kanaal van het CNC Instructie Buro.