Open trainingen van Verspanersforum in Breda

0

De Stichting Verspanersforum biedt het trainingsprogramma Productief Economisch Verspanen nu ook aan voor verspanende bedrijven in Zuidwest-Nederland.  In Van der Valk Hotel Restaurant Princeville Breda wordt op 30 november de training Productief Economisch Draaien gegeven en op 1 december Productief Economisch Frezen.
Het trainingsprogramma is vernieuwend en bedoeld  voor machine operators, werkvoorbereiders, productie managers, docenten  en technisch verkopers.

De acht uur durende training is als volgt opgebouwd: Het vertrekpunt is het werkstukmateriaal, van hier uit wordt bekeken aan de hand van de werkstoftabellen welke gereedschapgeometrie met welke verspaningsparameters het meest productief kunnen worden ingezet. Hierbij speelt vooral het productief economisch aspect een grote rol. Verder wordt ingegaan op de modernste bewerkingsstrategieën. Procesveilig bewerken in combinatie met een optimaal verspanend volume. Verder wordt de geometrie van de diverse gereedschappen behandeld. Wat gebeurt er aan de snijkant tijdens het verspaningsproces? Welke invloeden spelen hierbij een rol?

Er wordt gewerkt met modern lesmateriaal dat door het Verspanersforum zelf is ontwikkeld. Verspanersforum is een neutrale instantie die geen commerciële belangen nastreeft. De stichting is enkel tot doel om kennis en ervaring over te dragen en beschikt over kundige docenten.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de website www.verspanersforum.nl. De kosten zijn 385 euro per deelnemer inclusief werkboek, schrijfmiddelen notitieblok en lunchbuffet. De deelnemer ontvangt als afsluiting een certificaat van deelname. Bedrijven die zijn ingeschreven bij het OOM kunnen een aantrekkelijke subsidie tegemoet zien. De trainingen zijn mede officieel erkend door Registerleraar (activiteitnummer  Lja6a9qWbJ) wat docenten het recht geeft  8 RU op te mogen voeren.