New Industries & Engineering Materials: inspiratie voor de productie van morgen

We zitten midden in een nieuwe industriële revolutie! Eerder dit jaar werd vanuit de overheid en het bedrijfsleven de aftrap gegeven voor de actieagenda rondom ‘Smart Industry’. Evenementenhal speelt met New Industries en Engineering Materials – twee nieuwe vakbeurzen – in op de ontwikkelingen in de industrie. Deze beurzen (8, 9 en 10 december in Evenementenhal Gorinchem) bieden oplossingen, inspiratie en ingangen om organisaties klaar te stomen voor de productie van morgen.

New Industries
Processen moeten sneller verlopen en er moet geautomatiseerd en klantspecifiek geproduceerd worden om de Nederlandse concurrentiepositie te waarborgen. Deze ontwikkeling vraagt om inzicht in en volledige controle over de productie. Tijdens New Industries ontmoeten innovatieve organisaties elkaar om te werken aan fabrieken van de toekomst. Innovatieve aanbieders van slimme productieoplossingen maken onderdeel uit van het platform. Bedrijven als ESPS, Gibas, Elsto Drives & Controls en Next Step 3D zijn aanwezig.

Engineering Materials
Gelijktijdig vindt Engineering Materials plaats waar materialen en hun eigenschappen centraal staan. De Nederlandse markt ontwerpt en ontwikkelt volop innovatieve producten. Het gebruik van de juiste producten en materialen maakt het verschil in het slagen van het eindproduct.

Procesinstallaties, platformsystemen en andere industriële ontwikkelingen die we wereldwijd in de maakindustrie tegenkomen, zijn ooit begonnen als een innovatief idee. Tot het kleinste onderdeel in het totaalproduct moet het kloppen. Doordat technologische ontwikkelingen voortrazen, moet de materiaalkeuze aansluiten op de steeds complexere en specifiekere wensen en eisen van de klant. Eigenschappen als veiligheid, waterproof, slijtvastheid, hittebestendigheid en duurzaamheid spelen daarbij een belangrijke rol. Bezoekers ontdekken meer over het gebruik van de juiste materialen, materiaaleigenschappen en methodes tijdens Engineering Materials. Composieten verdienen hun eigen aandacht op Composites Square, een onderdeel op de beursvloer waar deze vezelversterkte kunststoffen  met hun gunstige eigenschappen centraal staan. Op woensdag 9 december wordt de Carbon Composites Award uitgereikt.

Beursprogramma
In het Kennispaviljoen worden bezoekers op de hoogte gebracht van de laatste trends en technieken in de vorm van verschillende lezingen en presentaties. Op het demoplein worden verschillende demonstraties gegeven. Woensdag 9 december vindt er naast de beurs een extra congres plaats op gebied van 3D, georganiseerd door partner Metaalunie-Teqnow. Donderdag 10 december wordt het kennisprogramma ingevuld door de exposanten en externe partijen door middel van story telling en de mogelijkheid tot een Meet & Greet.

New Engineering Experience
Hoe het toekomstige ontwerpproces eruit zal zien, wordt behandeld in drie aansluitende presentaties tijdens New Engineering Experience. Nieuwe internettechnologieën zorgen ervoor dat machines, goederen en onderdelen met elkaar kunnen communiceren. Denk aan ‘Internet of Things and Services’. Het zal de gedigitaliseerde processen van de industriële revolutie met elkaar verbinden. Het resulteert in nieuwe marktbenaderingen en verdienmodellen, denk bijvoorbeeld aan ‘Product As a Service’. Vanwege deze actualiteiten staat New Engineering Experience volledig in het teken van Smart Industry met als rode draad: ‘The Future of making Things’.

Praktische info
New Industries en Engineering Materials worden gehouden op 8, 9 en 10 december, dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur. Informatie over de exposanten en het kennisprogramma (inhoud en aanvangstijdstrippen van de verschillende presentaties) is te vinden op de beurswebsites (zie hieronder).

Full Service Formule
De beurzen varen onder de vlag van de Full Service Formule: gratis entree voor twee personen (voor beide beurzen en toegang tot het kennisprogramma), gratis parkeren en vrij gebruik van de catering.

Bezoekadres
Evenementenhal Gorinchem, Franklinweg 2, 4207 HZ Gorinchem

Exposeren
Er is nog ruimte voor bedrijven die willen exposeren op New Industries of Engineering Materials. Neem hiervoor contact op met Daniëlle Wild van Evenementenhal.

E-tickets aanvragen
Per persoon is het mogelijk om kosteloos twee e-tickets aan te vragen.
Het invullen van een registratiecode is hierbij niet noodzakelijk.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

METAV: hybride beurs met digitale aanloop

29-11 “We kijken er erg naar uit om onze exposanten en bezoekers weer te zien”,…

Verspanen

Honger naar precisie neemt alleen maar toe

15-11 321 exposanten presenteerden hun innovaties aan de bezoekers in de Brabanthallen in Den Bosch.…

Bedrijf en Economie

Bezoekers Metaaldagen vooral op zoek naar automatisering

20-09 Wat dat betreft kwamen ze ruimschoots aan hun trekken. Alle bijna negentig exposanten hadden…

Oppervlaktetechniek

Innovaties op Materials+Eurofinish+Surface

06-09 Slijtagebescherming Baliq is de volgende generatie coatingfamilie van Oerlikon Balzers. Gebaseerd op de S3p-technologie…

Bedrijf en Economie

Stem op de genomineerden voor de Jong Metaal Award en Vakvrouw Metaal Award

02-09 Beide prijzen zijn een initiatief van de Nederlandse Metaaldagen. Het startschot van deze vakbeurs…

Bedrijf en Economie

METAVAK staat klaar om de metaalindustrie veilig te ontvangen

01-09 Op de beursvloer komen de zes segmenten verbinden, automatisering, verspanen, plaatbewerking, 3D-printen en oppervlakte/reiniging…

Plaatbewerking

247TailorSteel begroet herstart persoonlijk contact

30-08 De ‘slimme’ fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen mag en…

Bedrijf en Economie

Fabtech presenteert meer dan 1100 exposanten

25-08 De Fabtech is de eerste grote industriële vakbeurs in Noord-Amerika, sinds de uitbraak van…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X