Nieuwe lasmachines Castolin Eutectic

Castolin Eutectic heeft nieuwe CastoTIG-lasmachines geïntroduceerd. De nieuwe machinemodellen zijn voorzien van de nieuwste technologieën en comfortabeler in het gebruik geworden. De apparatuur optimaliseert ook de lasresultaten.

Enkele kenmerken van de nieuwe lasmachines zijn: gebruikersvriendelijke bediening door het intuïtieve grote kleurenscherm; de assistentiemodus geeft de gebruiker vooraf geselecteerde parameters; de machines van het assortiment van draagbare apparatuur behoren tot de lichtste op de markt; vol vermogen bij 100% gebruiksduur voor het assortiment van werkplaatsapparatuur; perfecte boogontsteking.

De modellen hebben een groot kleurenscherm met vier digitale knoppen, een fysieke draaiknop en een grafische assistent.

De modellen hebben een groot kleurenscherm met vier digitale knoppen, een fysieke draaiknop en een grafische assistent.

Draagbaar handlasapparaat

De 180A tot 230A modellen wegen slechts iets meer dan 7 kg en zijn ontworpen voor TIG-lassen, TIG-pulse en MMA. Deze nieuwe modellen worden in Duitsland gemaakt en zijn compatibel met elektriciteitsgeneratoren. De lichtgewicht, sterke behuizing maakt de machines robuust, gemakkelijk te hanteren en eenvoudig te dragen. CastoTIG 2301 DC en 2302 AC/DC worden geleverd met een optioneel waterkoelsysteem voor de lastoorts. De AC-modellen zijn in staat om aluminium in een perfecte kwaliteit te lassen.
De modellen zijn ontworpen met een intelligente hoogfrequentregelaar die het geluid vermindert en voor een snelle boogontsteking zorgt. Ze hebben een groot kleurenscherm met vier digitale knoppen, een fysieke draaiknop en een grafische assistent. Deze factoren maken de nieuwe modellen nog gebruikersvriendelijker, door de toegang tot de verschillende functies te vergemakkelijken.

Energie-efficiënt

De modellen draaien op een lasstroom tot 280A en 450A. Gezien hun intelligente energiehuishouding zetten Castolin Eutectic omvormers vrijwel het gehele geleverde vermogen om in de boog. Het zijn all-in-one machines met een krachtig geïntegreerd waterkoelsysteem voor de lasbrander, een geïntegreerde trolley om ze gemakkelijk te verplaatsen, speciale TIG-lasbranders en een afstandsbediening. Er is een optionele automatiseringsinterface beschikbaar.

Het CastoTIG gamma is met name ontwikkeld voor zowel handmatige als geautomatiseerde toepassingen. De stroom kan nauwkeurig en continu worden aangepast met behulp van de grafische presentatie op het kleurenscherm. De cyclus van de fusie wordt gecontroleerd door een microprocessor die de gebruiker in staat stelt de onderdelen met een grote boogstabiliteit aan elkaar vast te lassen.

Dankzij de controle van de energie is het mogelijk om zeer dunne diktes (1/10 van een mm) te lassen. De geconcentreerde en stabiele boog verhoogt de snelheid van het proces en verbetert de kwaliteit van de las. Bij gebruik van een zeer hoge frequentie van meer dan 17.000 Hz maakt het lasproces geen enkel geluid, wat een betere gezondheid en veiligheid voor de lassers betekent.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verbinden

Meer individualisering met modulaire lasmachines

03-11 Met de modulaire versies van de Phoenix XQ puls, Taurus XQ Synergic en Taurus…

Verbinden

Nieuwe OTC-lasmachines vervangen trapgeschakelde modellen

09-03 De uitsluitend watergekoelde inverter-lasstroombronnen zijn voornamelijk bedoeld voor handmatig lassen, maar kunnen ook worden…

Verbinden

Verbeterde lasdraad en –elektrode Castolin

04-11 Castolin Eutectic heeft een nieuwe formule gelanceerd van het lasdraad EnDOtec DO*327 en de…

Verbinden

Verbeterde lasdraad en –elektrode Castolin

10-09 Castolin Eutectic lanceert een nieuwe formule van het lasdraad EnDOtec DO*327 en de nieuwe…

Verspanen

Grote uitverkoop Mondiale

03-12 Mondiale organiseert een spectaculaire uitverkoop. De specialist in aan- en verkoop van zowel nieuwe…

Verbinden

Zelf aan de slag op Esab-stand

06-09 Bij Esab Welding & Cutting kunnen bezoekers van de vakbeurs Schweissen & Schneiden persoonlijk…

Verbinden

Tesla homologeert drie Cebora’s

30-05 Autofabrikant Tesla heeft drie Cebora MIG lasmachines goedgekeurd (gehomologeerd) voor reparatie aan hun carrosserieën…

Geen categorie

Lastechnische dag bij Kumoweld

11-04 Bij Kumoweld in Assen wordt op donderdag 17 april de tweede editie van de…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?