Zelf aan de slag op Esab-stand

Bij Esab Welding & Cutting kunnen bezoekers van de vakbeurs Schweissen & Schneiden persoonlijk gebruik maken van manuele las- en snijproducten en persoonlijke beschermingsuitrusting. Diverse nieuwe producten en toepassingen beleven op de beurs hun  Europese en mondiale première.

Afgelopen jaar heeft Esab reeds de Rebel multi-proces lasmachines gelanceerd. De Rebel sMIG-functie (smart MIG) stelt gebruikers in staat met een extreem stabiele boog en minimale lasspatten te starten met lassen door enkel de materiaaldikte en draaddiameter in te stellen. sMIG stelt relatief onervaren lassers in staat goede resultaten te bereiken, terwijl ervaren lassers de insteltijden kunnen verkorten en hun klussen sneller kunnen klaren. Volgens Esab moeten bezoekers aan de stand het sMIG-proces hands-on ervaren om te kunnen waarderen hoe goed deze technologie functioneert.

Draagbare toepassingen
Mensen met interesse in MMA- en TIG-lasprocessen in draagbare on-site toepassingen kunnen bij Esab terecht voor hands-on demonstraties van de Renegade-inverters die een extreem vermogen met een compact formaat combineren. Zij wegen 15 kg en produceren met afmetingen van 320x200x460 mm een maximaal vermogen van 300 amps bij 40% inschakelduur. De lasregeling van de Renegade zorgt voor een stabielere boog, minder lasspatten en verbeterde start- en stop eigenschappen. Bovendien heeft men de mogelijkheid om MMA-prestaties voor cellulose- en laagwaterstofelektroden te optimaliseren.

Lashelm
Nadat eerder dit jaar de Sentinel A50 lashelm werd geïntroduceerd, lanceert Esab nu de Sentinel A50 Air met PAPR-unit (Powered Air Purifying Respirator). De Sentinel is een populaire lashelm dankzij zijn opvallende visuele design, zijn innovatieve kleuren-touchscreenbediening en het verstelbare 5-punts Halo-hoofdband. Het ergonomische, low-profile ontwerp biedt een verbeterde gewichtsverdeling met vijf contactpunten en een centraal draaipunt dat de maximale hoofdspeling mogelijk maakt, terwijl de helm zich in de bovenste positie bevindt.

Data en productiviteit
Ook demonstreert Esab zijn WeldCloud online datamanagementsysteem in manuele, semi-automatische en robotic lastoepassingen. Met behulp van een tablet of een touchscreen-scherm laten experts zien hoe WeldClouds applicaties en analytische hulpmiddelen voor real-time rapportage meer inzicht geven in het lassen en lasproces.

Aluminium lassen
Met het oog op hogere productiviteit en betere kwaliteit voor het lassen van aluminium bij pulserend MIG/MAG-lassen worden ook de gemoderniseerde Aristo MIG 4004i Pulse-stroombron, de nieuwe verbeterde Aristo Feed 3004 draadaanvoerunit en het nieuwe MA25 Pulse Paneel voor aluminium gedemonstreerd. De intuïtieve MA25 Pulse wordt geleverd met 30 voorgeprogrammeerde synergetische lijnen voor aluminiumlassen en maakt gebruik van pictogrammen, drukknoppen en digitaal scherm om het gebruik te vereenvoudigen en taalbarrières te elimineren.
Ook wordt Purus gedemonstreerd, de nieuwste generatie MIG-lasdraad voor het lassen van koolstofstaal die speciaal ontwikkeld werd om de nabehandeling van lasspatten en silicaten eilanden te verminderen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verbinden

Nieuwe OTC-lasmachines vervangen trapgeschakelde modellen

09-03 De uitsluitend watergekoelde inverter-lasstroombronnen zijn voornamelijk bedoeld voor handmatig lassen, maar kunnen ook worden…

Automatisering

Vliegende start eigen SnijBedrijf Noord met PROfirst

21-10 Na ruim 15 jaar in verschillende snijbedrijven te hebben gewerkt, besloot Jelle Venema begin…

Verbinden

Nieuwe lasmachines Castolin Eutectic

20-04 Castolin Eutectic heeft nieuwe CastoTIG-lasmachines geïntroduceerd. De nieuwe machinemodellen zijn voorzien van de nieuwste…

Verbinden

Nieuw ontwerp MIG/MAG-toortsen

31-12 In de gemoderniseerde PSF-serie van MIG/MAG-toortsen van Esab Welding & Cutting Products zit nu…

Verbinden

Verbeterd lasdraad

26-06 Esab heeft twee verbeteringen aangebracht aan zijn universele en multifunctionele Tubrod 15.13-lasdraad: de Charpy-schokbestendigheid…

Verbinden

Rutiel gevulde lasdraad van Esab

08-05 Esab heeft zijn multifunctionele, rutiel gevulde Filarc PZ6113 lasdraad voor alle posities opgewaardeerd. De…

Verbinden

Nieuwe uitstraling Cardietech Lastechniek

13-02 Een nieuw jaar betekent voor Cardietech Lastechniek ook een nieuwe uitstraling. De showroom en…

Verbinden

ESAB introduceert accu-aangedreven GMAW tractoren

09-01 ESAB Welding & Cutting heeft een volledig pakket van gemechaniseerde GMAW-lassystemen geïntroduceerd, inclusief op…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X