Nieuwe merknaam NedCoat: The Coatinc Company

0

De NedCoat Group heeft een nieuwe merknaam: The Coatinc Company. ‘Coatinc’ is een fantasiebegrip. Het is samengesteld uit het Engelse begrip ‘coating’ (bekleden/beschermen) en het Engelse woord ‘zinc’(zink) en verwoordt op die manier de claim van de onderneming: een perfecte corrosiebescherming – indien gewenst in ‘kleur’ en met ‘zink’ als basis.

De NedCoat Group is eigendom van Siegener Verzinkerei Holding, dat op 1 januari 2011 haar deelneming in NedCoat uitbreidde van 33,3% naar 100%. “Er moest een nieuwe merknaam worden gevonden, die enerzijds de afspiegeling is van een dynamische, ambitieuze, middelgrote onderneming die groeit en zich ontwikkelt en die anderzijds recht doet aan de uitdaging om twee verschillende culturen met elkaar te laten versmelten tot een toonaangevende onderneming in oppervlaktetechniek in Europa”, aldus Paul Niederstein, voorzitter van de directie van zowel The Coatinc Company Holding GmbH, gevestigd in Siegen (Duitsland), als The Coatinc Company Holding BV, gevestigd in Alblasserdam.

The Coatinc Company beschikt over 18 vestigingen in volledig eigendom evenals 10 participaties in andere vestigingen in heel Europa en biedt zowel kleine als grote klanten een uitgebreid pakket aan oppervlaktebehandelingen; onder andere thermisch verzinken, hoge temperatuur verzinken, duplex-coatingprocessen (verzinken plus poedercoaten en/of natlakken), passivering, centrifugaal verzinken, anodiseren en zinklamellencoating. Het bedrijf levert daarnaast gekwalificeerd technisch advies, bewerkingen, opslag en (internationale) transport- en logistiekoplossingen vanuit één bedrijf en waardevolle kwaliteits-, tijd- en kostenvoordelen.

De introductie van de nieuwe naam omvat niet alleen nieuwe imago- en segmentbrochures. Er zijn tevens nieuwe advertenties en een compleet nieuwe website in het Duits, Engels, Nederlands en Frans opgezet. Parallel daaraan zal te zijner tijd de uitstraling van de vestigingen aan de nieuwe huisstijl worden aangepast.