AkzoNobel coatings voor Hudson Yards in New York

0

In de ontwikkeling van de historische Hudson Yards in New York zijn onlangs twee torens, op Hudson Yards 10 en 30, opgeleverd. Voor de indrukwekkende glas- en staalstructuur van Hudson Yards 30, hoger dan het Empire State Building, is gebruik gemaakt van hoogwaardige architectonische poedercoatings van AkzoNobel. Voor Hudson Yards 10 zijn AkzoNobels industriële coatings gebruikt.

De nieuwe wijk van Manhattan wordt gezien als voorbeeld voor de steden van de toekomst en is een van de meest complexe bouwprojecten die New York ooit heeft gezien. AkzoNobel levert ook producten voor verschillende andere nieuwe gebouwen in verschillende stadia van voltooiing. AkzoNobel Industrial Coatings voorzag de torens van vloeibare coatings. Het grootste deel van het aluminium op de LEED Gold-gecertificeerde toren is gecoat met AkzoNobels Interpon D3000 Fluromax-metaalpoedercoating, inclusief de prominente eerste vijf verdiepingen. De lamellen en een deel van het siermetaal werden gecoat met Trinar vloeibare coating.

De kleinere toren op Hudson Yards 10 is voorzien van AkzoNobels Trinar coatings op alle zichtbare aluminium delen – zowel binnen als buiten. Hudson Yards 30 heeft het hoogste buitenobservatiedek van het westelijk halfrond, gaat naar verwachting in 2020 open voor het publiek, bevindt zich op 335 meter hoogte en steekt 20 meter uit.