Nieuwe meng- en afvullijn voor FISSIC coating van Beele

0

Slechts enkele maanden na de ingebruikname van de eerste machines in Sealing Valley is nu ook een nieuwe meng- en afvullijn in gebruik genomen. De lijn is speciaal ontwikkeld voor één van Beele Engineering’s meest recente ontwikkelingen: FISSIC coating.

FISSIC is een nieuwe, hoogwaardige coating die een hoge mate van brandwerendheid biedt. Verder kan de coating worden toegepast als thermische beveiliging van kabel- en buisdoorvoeringen. De coating kan zowel met de kwast als met spuitinstallaties worden aangebracht. Voor toepassingen waarbij FISSIC om zijn isolerende eigenschap wordt ingezet, is eveneens een uitvoering leverbaar met een lagere dichtheid voor verbeterde isolatie-eigenschappen.

Nieuwe afvul- en menglijn
De nieuwe afvul- en menglijn heeft een productiecapaciteit van zo’n 2.500 – 2.750 liter per batch. Op de machine worden standaard blikken met een inhoud van 15 liter (ca. 22 kg) afgevuld. De nieuwe lijn bestaat uit een vul- en invoerunit, een menger en afvul- en doseereenheid. Een aparte besturing zorgt onder meer voor een nauwkeurige dosering van de FISSIC coating. Met de start van de FISSIC-productie is een volgende stap gezet in de realisatie van Sealing Valley, Beele Engineering’s Center of Excellence voor afdichtingstechnologie.