Nieuwe plasmasnijder en MIG/MAG lasmachine Cebora

Cebora heeft een nieuwe snijmachine en lasmachine: Plasma Sound PC 130/T en Synstar MIG 330/TS Synergic. Laskar las- en snijtechniek, exclusief importeur van Cebora las- en snijapparatuur voor de Benelux, presenteert deze twee nieuwe modellen aan de lastechnische markt.

Staal, aluminium of RVS kunnen met een maximale snijstroom van 130 Ampère probleemloos en met hoge kwaliteit worden gesneden. Staal tot maximaal 60 mm, aluminium en RVS tot 50 mm. Deze waarden worden gehaald met een extreem hoge inschakelduur van 80%, wat deze machine volgens Laskar uniek maakt in de markt. Bij continu gebruik (100% inschakelduur) is de maximale snijstroom 125 Ampère en worden nagenoeg dezelfde maximale snijdiktes gehaald. Daardoor is deze plasmasnijder geschikt voor zwaar en langdurig handmatig snijwerk. Tevens is de machine toepasbaar voor geautomatiseerde toepassingen.

Automatische functies
Diverse ‘automatische’ functies zorgen ervoor dat er altijd een kwalitatieve, veilige snede kan worden gemaakt. Onder andere door de automatische detectie van de status van de slijtdelen, zodat die tijdig vervangen kunnen worden. Of de ‘Self Restart Pilot’ die het snijden van gaas, roosters en geperforeerde plaat vereenvoudigt. Deze functie zorgt namelijk voor een automatische herstart van de plasmaboog. Naast het snijden, beschikt deze machine ook over een modus om te gutsen (12,2 kg/uur) en markeren. Piercen is mogelijk tot 25 mm plaatdikte.

De Plasma Sound PC 130/T biedt de oplossing voor de industriële gebruiker die dikker materiaal wil snijden met een compacte en mobiele machine.

Synstar MIG 330/TS Synergic
Het moderne Cebora lasapparaat Synstar MIG 330/TS Synergic is een multi-proces inverter, die naast het lassen volgens het MIG/MAG principe, ook geschikt is voor het TIG DC lassen (volgens het aanstrijkprincipe) en MMA (elektrode) lassen. Deze machine is de zwaarste uitvoering in de bekende Cebora Synstar serie. Deze machine is met een maximale lasstroom van 330 Ampère geschikt voor de metaalverwerkende industrie, zoals het middelzware en zware constructiewerk. Met de optionele waterkoeler kan ook het zwaardere en langdurige laswerk uitgevoerd worden. De veelzijdigheid komt tot uiting in de Pulse en Dubbel Pulse functie, waardoor er diverse materiaalsoorten gelast kunnen worden, waaronder staal, RVS, aluminium en gegalvaniseerd plaatwerk. Dit met plaatdiktes van 0,8 t/m 10 mm.

Gebruiksvriendelijk
De lasser hoeft de machine niet zelf in te stellen. Er zijn standaard al meer dan 70 lasprogramma’s beschikbaar, waardoor de optimale lasparameters snel en eenvoudig worden opgeroepen. De lasser kan desgewenst lasprogramma’s handmatig aanpassen en toevoegen. De machine maakt gebruik van een drie-fase 400 Volt netspanning en heeft een afneembare draadaanvoerunit, waarbij met een tussenpakket van 15 meter gewerkt kan worden. Dit vergemakkelijkt het gebruik op de werkvloer.

www.laskar.nl

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verbinden

Laskar voorziet doorbraak hand laserlassen

27-02 Laskar koopt hand laserlasmachines van een Chinese fabrikant en brengt deze onder het eigen…

Verbinden

Oranje boven met de Weldkar OrangeOne

25-08 Deze is volgens de specialist in las-  en snijtechniek een ware ‘must’ voor iedere…

Verbinden

Laskar: Al 30 jaar sterk in verbinden

05-07 Met 40 medewerkers en 900 klanten is Laskar een grote speler geworden in de…

Verbinden

Probleemloos stiftlassen

09-03 NTS Hermus, een onderdeel van NTS-Group, is specialist in oplossingen op het gebied van…

Verbinden

Moderne puntlastechniek maakt het verschil

12-11 Brink Industrial heeft grote stappen gezet op het gebied van puntlastechniek. Laskar Puntlastechniek heeft…

Verbinden

Sterk groeiend Laskar Puntlastechniek is verhuisd

04-09 Laskar Puntlastechniek heeft de vestiging van moederbedrijf Laskar las- & snijtechniek in Gorinchem verlaten…

Verbinden

Laskar Puntlastechniek demonstreert puntlas cobotcel

02-04 Laskar Puntlastechniek toont op de Brabantse metaaldagen de laatste innovaties op het gebied van…

Verbinden

Rebel combineert vermogen, prestatie en mobiliteit

12-06 Esab heeft zijn Rebel EMP 255ic en Rebel EMP 320ic multi-proces lasapparaat voor MIG/MAG,…

Metaalnieuws inBeeld

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021