Nieuwe plasmasnijder en MIG/MAG lasmachine Cebora

0

Cebora heeft een nieuwe snijmachine en lasmachine: Plasma Sound PC 130/T en Synstar MIG 330/TS Synergic. Laskar las- en snijtechniek, exclusief importeur van Cebora las- en snijapparatuur voor de Benelux, presenteert deze twee nieuwe modellen aan de lastechnische markt.

Staal, aluminium of RVS kunnen met een maximale snijstroom van 130 Ampère probleemloos en met hoge kwaliteit worden gesneden. Staal tot maximaal 60 mm, aluminium en RVS tot 50 mm. Deze waarden worden gehaald met een extreem hoge inschakelduur van 80%, wat deze machine volgens Laskar uniek maakt in de markt. Bij continu gebruik (100% inschakelduur) is de maximale snijstroom 125 Ampère en worden nagenoeg dezelfde maximale snijdiktes gehaald. Daardoor is deze plasmasnijder geschikt voor zwaar en langdurig handmatig snijwerk. Tevens is de machine toepasbaar voor geautomatiseerde toepassingen.

Automatische functies
Diverse ‘automatische’ functies zorgen ervoor dat er altijd een kwalitatieve, veilige snede kan worden gemaakt. Onder andere door de automatische detectie van de status van de slijtdelen, zodat die tijdig vervangen kunnen worden. Of de ‘Self Restart Pilot’ die het snijden van gaas, roosters en geperforeerde plaat vereenvoudigt. Deze functie zorgt namelijk voor een automatische herstart van de plasmaboog. Naast het snijden, beschikt deze machine ook over een modus om te gutsen (12,2 kg/uur) en markeren. Piercen is mogelijk tot 25 mm plaatdikte.

De Plasma Sound PC 130/T biedt de oplossing voor de industriële gebruiker die dikker materiaal wil snijden met een compacte en mobiele machine.

Synstar MIG 330/TS Synergic
Het moderne Cebora lasapparaat Synstar MIG 330/TS Synergic is een multi-proces inverter, die naast het lassen volgens het MIG/MAG principe, ook geschikt is voor het TIG DC lassen (volgens het aanstrijkprincipe) en MMA (elektrode) lassen. Deze machine is de zwaarste uitvoering in de bekende Cebora Synstar serie. Deze machine is met een maximale lasstroom van 330 Ampère geschikt voor de metaalverwerkende industrie, zoals het middelzware en zware constructiewerk. Met de optionele waterkoeler kan ook het zwaardere en langdurige laswerk uitgevoerd worden. De veelzijdigheid komt tot uiting in de Pulse en Dubbel Pulse functie, waardoor er diverse materiaalsoorten gelast kunnen worden, waaronder staal, RVS, aluminium en gegalvaniseerd plaatwerk. Dit met plaatdiktes van 0,8 t/m 10 mm.

Gebruiksvriendelijk
De lasser hoeft de machine niet zelf in te stellen. Er zijn standaard al meer dan 70 lasprogramma’s beschikbaar, waardoor de optimale lasparameters snel en eenvoudig worden opgeroepen. De lasser kan desgewenst lasprogramma’s handmatig aanpassen en toevoegen. De machine maakt gebruik van een drie-fase 400 Volt netspanning en heeft een afneembare draadaanvoerunit, waarbij met een tussenpakket van 15 meter gewerkt kan worden. Dit vergemakkelijkt het gebruik op de werkvloer.

www.laskar.nl