Nieuwe webportaal De Cromvoirtse bespaart klant veel tijd

De Cromvoirtse heeft zijn nieuwe webportaal in gebruik genomen waarin klanten offertes kunnen opvragen en bestellingen kunnen plaatsen. De grootste winst ten opzichte van het oude portaal is de automatische herkenning van 3D-files. Dit levert de klanten veel gemak en grote tijdwinst op.

Voor de klanten van De Cromvoirtse betekent het nieuwe portaal een enorme vooruitgang. Ze kunnen veel sneller hun aanvraag kwijt.

Zij kunnen nu een hele assembly in één keer invoeren. Het softwaresysteem van De Cromvoirtse haalt deze dan helemaal uit elkaar, vult de aantallen in en herkent of de delen laser-, buis-, water- of autogeen gesneden en/of gekant moeten worden. Alle informatie wordt uit de files getrokken, het enige dat de klant zelf nog moet aangeven is welke materiaalsoort hij wenst. Hij kan daarbij putten uit de voorraad van De Cromvoirtse, maar ook kiezen uit artikelen die het metaalbedrijf op zijn vestigingen in Oisterwijk en Nuth zelf niet op voorraad heeft liggen.

Maakbaarheidscheck

Ook bevat het nieuwe portaal een automatische maakbaarheidscheck of de bestelde producten met de machines en de gereedschappen die bij De Cromvoirtse voorhanden zijn kunnen worden gemaakt. Is dat niet het geval dan zal de binnendienst persoonlijk contact opnemen met de klant en alternatieven aanbieden, bijvoorbeeld in de vorm van anders construeren.
De klant kan zijn aanvraag ook uitbreiden met de nabewerkingen tappen, soevereinen en ontbramen. Ook dat wordt allemaal automatisch gecalculeerd. Tevens is er een aparte module waarmee gezaagde profielen aan de calculatie kunnen worden toegevoegd. Alle bewerkingen die De Cromvoirtse aanbiedt, zitten in het nieuwe portaal.

Sneller aanvragen

Voor de klanten betekent het nieuwe portaal een enorme vooruitgang. “Ze kunnen veel sneller hun aanvraag kwijt”, zegt Hoofd Verkoop Bart van Gisbergen. “De automatische herkenning van assemblies scheelt hen enorm veel tijd. Voorheen moest de klant alles per file definiëren, bijvoorbeeld van elk onderdeel de dikte aangeven. Dat hoeft nu niet meer. Als je goed tekent, heb je binnen een paar minuten een prijs.”

Van Gisbergen noemt het nieuwe portaal, waaraan in de laatste maanden van 2020 keihard is gewerkt, een megabelangrijke stap. “Ons vorige portaal was al een aantal jaren oud. De look & feel was gedateerd. We hebben nu echt een nieuwe omgeving met nieuwe functionaliteiten/mogelijkheden gecreëerd. Het gebruiksgemak is sterk verbeterd, alles werkt veel gemakkelijker. Dat krijgen we ook terug van onze klanten. Ze kunnen het nieuwe portaal al sinds 1 december gebruiken. De kinderziekten zijn er allemaal uit en nu kunnen we er de markt mee op.”

Het overgrote deel van de aanvragen bij De Cromvoirtse komt al online via het webportaal binnen. Door het nieuwe portaal zal dit aandeel verder groeien.

“We stimuleren klanten om op deze manier te bestellen. Het levert zowel hen als ons veel voordeel op. Offertes vragen en bestellingen plaatsen is doodeenvoudig en het werkt veel fijner dan een mail sturen en moeten wachten op een offerte met een prijs en een levertijd. Door de automatische checks op de tekeningen weten we honderd procent zeker dat een file goed is. De klant heeft daarnaast natuurlijk zelf ook nog de mogelijkheid om te checken of alles klopt in de offerte.” Niettemin blijft persoonlijk contact voor De Cromvoirtse ook belangrijk. “Mochten onze klanten vragen hebben of zien wij dat er hulp nodig is, dan zijn onze medewerkers beschikbaar om te helpen.”

De Cromvoirtse is met dit portaal weer een stap dichterbij het uiteindelijke doel van een volledig geautomatiseerde fabriek, die het verlengstuk is van de klant en die direct door hem kan worden aangestuurd. Want het nieuwe portaal is de opmaat voor de volgende stap: via het SCSN protocol een directe koppeling met de klant. “Zodra die een inkoopbehoefte heeft voor een verkochte machine, kan hij deze dan bij ons in het systeem schieten. Dit vereist ook automatisering aan de zijde van de klant. De goed geautomatiseerde bedrijven zijn al toe aan die stap. Zij willen gewoon hun inkoopbehoefte er uit kunnen gooien en daarmee klaar zijn. Bij ons is nu de basis gelegd om daarin volledig mee te kunnen gaan.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Bystronic verkoopt eerste 15 kW lasersnijmachine in de Benelux aan De Cromvoirtse

23-06 De machine beschikt dankzij het enorme laservermogen over een verbluffende snijsnelheid. Hij gaat met…

Automatisering

Hoekman RVS van start met digitaal inkopen via Gatewise

09-02 Door het in- en verkoopproces op deze wijze te stroomlijnen worden handmatige, kostbare en…

Plaatbewerking

Gaat het weer een beetje meneer van den Hurk?

10-02 Welke krant ik ook opensla en of ik nou in de talkshowoorlog afstem Op1…

Columns

Gaat het weer een beetje meneer van den Hurk?

13-11 Ik zit me net enorm te verdiepen in de gossip van Story en Privé,…

Featured

De Cromvoirtse breidt buislasercapaciteit uit

11-06 Door een uitbreiding van de buislasercapaciteit heeft De Cromvoirtse de levertijden van gesneden onderdelen…

Columns

Gaat het weer een beetje meneer van den Hurk?

28-06 Het was het jaar van drie kabinetten, daar waar we nu al blij zouden…

Columns

Gaat het weer een beetje meneer van den Hurk?

08-02 Allemaal fijne feestdagen gehad en de accu weer helemaal opgeladen voor het nieuwe jaar?…

Bedrijf en Economie

Districtswinnaars Metaalunie Smart Manufacturing Award bekend

08-12 De districtswinnaars van de Metaalunie Smart Manufacturing Award zijn bekend. Zij gaan allemaal automatisch…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X