Noviteitenshow Venvulas op METAVAK

0

Een ‘stand alone’ MIG/MAG unit, een universeel stofafzuigsysteem voor slijptollen, een compacte Röwac lasinverter en een flexibel tussenpakket met centrale aansluiting. Dat zijn de noviteiten die Venvulas Lastechniek uit Vught presenteert op METAVAK Gorinchem.

Het draadaanvoerkastconcept F4000 kan op elke MIG, TIG of MMA DC stroombron worden aangesloten, waarbij de benodigde spanningen door middel van een zogenaamde chopperschakeling uit de lasspanning van de aangesloten stroombron worden gehaald. De lengte van de laskabels is hierbij niet van belang. Na aansluiting heeft men een volwaardige MIG/MAG machine met synergische programma’s en zelfs PULSMIG functies. Standaard beschikt de WF4000 unit over speciaal afgestemde programma’s voor staal, roestvast staal, aluminium, rutielgevulde draad, metaalpoedergevulde draad en CuSi.

Stofafzuiging bij slijpen
Ook nieuw in het programma van Venvulas is een complete lijn stofafzuigkappen die eenvoudig op bijna alle merken en typen slijptollen kunnen worden gemonteerd. De kappen zorgen in combinatie met een speciale afzuigunit met grof- en fijnfilter voor het wegzuigen van de fijne slijpstof tijdens slijpwerkzaamheden.

Röwac IN500 lasinverter
De nieuwe Röwac MIG lasmachine met inverter stroombron is compact en licht in gewicht en daardoor comfortabel in het gebruik. Alle benodigde functies worden eenvoudig ingesteld op draadaanvoerkast, waarbij een betrouwbare digitale regeling zorgdraagt voor een feilloze aansturing en een groot bediengemak. De Röwac IN500 is leverbaar in de bekende beschermingsframes maar ook met een verrijdbaar onderstel. Afhankelijk van de werkzaamheden kan worden gekozen voor een 5 kg (DIN200), of 15 kg (DIN300) draadaanvoerkoffer. Uiteraard kan de IN500 ook in combinatie met het geïntegreerde Röwac SRCS rookafzuigsysteem worden geleverd.

Tussenpakketten met centrale aansluiting
Venvulas presenteert op de METAVAK ook een nieuw tussenpakket om stroombron en draadaanvoerkoffer met elkaar te verbinden. Zijn conventionele tussenpakketten opgebouwd uit een canvas beschermslang met daarin laskabel, stuurstroomkabel en water- en gasslangen, het door Venvulas ontwikkelde nieuwe tussenpakket heeft alle benodigde kabels en slangen geïntegreerd in een slanke bi-coaxiaal kabel. Daarmee heeft een watergekoeld pakket met een 70 mm² stroomkabel slechts een doorsnede van 28 mm. Door middel van robuuste multipoint-centraalconnectors worden alle verbindingen in één handeling gemaakt. De nieuwe tussenpakketten zijn licht en soepel en geven de lasser een grotere bewegingsvrijheid dan bij gebruik van conventionele tussenpakketten. De nieuwe Venvulas tussenpakketten zijn leverbaar in lengtes tot 30 meter in zowel watergekoelde als gasgekoelde uitvoering.

Venvulas
Standnummer 181