Noviteitenshow Venvulas op METAVAK

Een ‘stand alone’ MIG/MAG unit, een universeel stofafzuigsysteem voor slijptollen, een compacte Röwac lasinverter en een flexibel tussenpakket met centrale aansluiting. Dat zijn de noviteiten die Venvulas Lastechniek uit Vught presenteert op METAVAK Gorinchem.

Het draadaanvoerkastconcept F4000 kan op elke MIG, TIG of MMA DC stroombron worden aangesloten, waarbij de benodigde spanningen door middel van een zogenaamde chopperschakeling uit de lasspanning van de aangesloten stroombron worden gehaald. De lengte van de laskabels is hierbij niet van belang. Na aansluiting heeft men een volwaardige MIG/MAG machine met synergische programma’s en zelfs PULSMIG functies. Standaard beschikt de WF4000 unit over speciaal afgestemde programma’s voor staal, roestvast staal, aluminium, rutielgevulde draad, metaalpoedergevulde draad en CuSi.

Stofafzuiging bij slijpen
Ook nieuw in het programma van Venvulas is een complete lijn stofafzuigkappen die eenvoudig op bijna alle merken en typen slijptollen kunnen worden gemonteerd. De kappen zorgen in combinatie met een speciale afzuigunit met grof- en fijnfilter voor het wegzuigen van de fijne slijpstof tijdens slijpwerkzaamheden.

Röwac IN500 lasinverter
De nieuwe Röwac MIG lasmachine met inverter stroombron is compact en licht in gewicht en daardoor comfortabel in het gebruik. Alle benodigde functies worden eenvoudig ingesteld op draadaanvoerkast, waarbij een betrouwbare digitale regeling zorgdraagt voor een feilloze aansturing en een groot bediengemak. De Röwac IN500 is leverbaar in de bekende beschermingsframes maar ook met een verrijdbaar onderstel. Afhankelijk van de werkzaamheden kan worden gekozen voor een 5 kg (DIN200), of 15 kg (DIN300) draadaanvoerkoffer. Uiteraard kan de IN500 ook in combinatie met het geïntegreerde Röwac SRCS rookafzuigsysteem worden geleverd.

Tussenpakketten met centrale aansluiting
Venvulas presenteert op de METAVAK ook een nieuw tussenpakket om stroombron en draadaanvoerkoffer met elkaar te verbinden. Zijn conventionele tussenpakketten opgebouwd uit een canvas beschermslang met daarin laskabel, stuurstroomkabel en water- en gasslangen, het door Venvulas ontwikkelde nieuwe tussenpakket heeft alle benodigde kabels en slangen geïntegreerd in een slanke bi-coaxiaal kabel. Daarmee heeft een watergekoeld pakket met een 70 mm² stroomkabel slechts een doorsnede van 28 mm. Door middel van robuuste multipoint-centraalconnectors worden alle verbindingen in één handeling gemaakt. De nieuwe tussenpakketten zijn licht en soepel en geven de lasser een grotere bewegingsvrijheid dan bij gebruik van conventionele tussenpakketten. De nieuwe Venvulas tussenpakketten zijn leverbaar in lengtes tot 30 meter in zowel watergekoelde als gasgekoelde uitvoering.

Venvulas
Standnummer 181

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verbinden

Productief en spatvrij lassen met lage warmte-inbreng

24-01 Bij het robotiseren van een lasproces kunnen niet alleen de werkzaamheden door een robot…

Verbinden

EWM breidt XQ-serie voor MIG/MAG-lassen uit

18-02 De MIG/MAG-multiproces-lasapparaten Titan XQ puls, Phoenix XQ puls en Taurus XQ Synergic onderscheiden zich…

Personeel en Opleiding

Lasrobot met opleiding

03-06 Bedrijven in West-Brabant en Zeeland die bij RobWelding een lasrobot aanschaffen, kunnen bij Vakopleiding…

Verbinden

Lasopdrachten onder favorietentoetsen

08-11 Inschakelen en onmiddellijk beginnen – EWM heeft extra functies toegevoegd aan de LP-XQ-besturing voor…

Verbinden

Besturing met favorietentoetsen voor lasapparaat Titan XQ puls

28-08 Inschakelen en onmiddellijk beginnen – EWM heeft extra functies toegevoegd aan de LP-XQ-besturing voor…

Verbinden

Nieuwe uitstraling Cardietech Lastechniek

13-02 Een nieuw jaar betekent voor Cardietech Lastechniek ook een nieuwe uitstraling. De showroom en…

MetaalNieuwsPunten

Conische combislangen Rupes

20-04 Rupes heeft een nieuwe antistatische conische combislang ontworpen en geproduceerd voor elektrische en pneumatische…

Verbinden

Dealerschap Stel naar Werkplaats Service Nederland

03-04 Werkplaats Service Nederland is per 1 april een samenwerking aangegaan met een tweede lasmerk.…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?