Ponsen Trading al 25 jaar in de markt

0

Ponsen Trading in Oudenbosch heeft in zijn 25-jarig bestaan meer dan tien officiële dealer- of importeurschappen van gerenommeerde merken vergaard. Vaste importeur/distributeur zijn en goede contacten hebben met de fabrieken; dat is iets waar Rene Ponsen blij mee is in deze toch wel vreemde tijd.

Een vreemde tijd, waarin vertegenwoordigers niet overal welkom zijn en er meer via de digitale weg naar producten wordt gezocht. Daarom is de website iets aangepast om zo ook de producten meer aan de man te brengen. Maar wat Rene Ponsen nog steeds het liefst doet, is zijn klanten bezoeken om de producten van zijn fabrikanten te verkopen en te promoten. “Want de hele dag op de zaak zitten is voor mij niet weggelegd.”

George zaagmachines

De meeste van zijn fabrikanten zijn al meer dan 10 jaar leverancier van Ponsen Trading. En ze zijn volgens Rene Ponsen nog niet van plan om te veranderen van importeur/distributeur. Het oudste importeurschap is dat van de George zaagmachines. Deze heeft Ponsen Trading al sinds 1998 in het programma, na een reis naar de Timtos beurs in Taiwan. Ook zijn daar de contacten met Vertex spangereedschappen en Chandox hydraulische en mechanische klauwplaten gelegd.

Automatische kotterkoppen

Ook de Narex kotterkoppen zitten vanaf het begin in het programma. Deze automatische kotterkoppen komen uit Tsjechië. Ze vormen een klein overblijfsel van 10 jaar ervaring van Rene Ponsen bij het toenmalige Strojimport in Mijdrecht, dat begin deze eeuw is opgeheven. Uit Italië komen de Sassatelli meedraaiende en vaste centers en bij Chia-Mo komen ook speciale spangereedschappen, zoals reduceerbussen en spantanghouders vandaan.

De Bison klauwplaten en andere spangereedschappen zijn tegenwoordig een belangrijke post in het verkoopprogramma van Ponsen Trading. Ook Duitse producten zoals de Axa en Parat beitelhouders zijn belangrijke onderdelen. “Van Axa hebben wij bijna alles op voorraad en van de Parat houders is de levertijd vaak af fabriek maar 2 of 3 dagen.” Ook het Duitse AMP spangereedschap zit bij Ponsen Trading, waarbij naast de standaard opspangereedschappen de nulpuntsystemen een leuke toevoeging zijn.

Tevens is Ponsen dealer van Mitutoyo meetgereedschappen en digitale uitlezingen op onder andere draai- en freesmachines, waarbij een groot deel uit voorraad leverbaar is. Andere meetgereedschappen in het leveringsprogramma zijn  3-D tasters van Haimer en Tschorn en Easson digitale uitlezingen.