Power clamps met tolerantiecompensatie

0

Destaco introduceert de nieuwe modellen 84A40-1/84A50-1 power clamp. Ondanks het compacte dubbelarmige ontwerp, produceren deze pneumatisch aangedreven spanners een hoge kracht en hebben ze een tolerantiecompensatie voor het stevig bij elkaar houden van plaatwerk tijdens diverse kritische assemblagetoepassingen, zoals bij het lassen.

De individueel instelbare openingshoeken van de spanarmen en de tolerantiecompensatie zorgen voor maximale flexibiliteit, waardoor de installatie-inspanningen en omsteltijden tot een minimum kunnen worden beperkt, wat resulteert in lagere kosten. De standaard openingshoek van de spanner is 90 graden, maar de openingshoek van beide spanarmen is onafhankelijk van elkaar instelbaar. Deze veelzijdigheid maakt een plaats besparende installatie mogelijk en de spanner flexibel in gebruik.

Er zijn drie verschillende sets van armen beschikbaar voor het kleinere model 84A40-1 en vier voor het grotere model 84A50-1. Net als bij de bekende Destaco 82M-3E en TCC-2E pneumatische spanners serie hebben de nieuwe dubbelarmige spanners een tweedelige detectie (open of gesloten) en zijn ze verkrijgbaar in drie verschillende sensorenvarianten, zoals PNP en NPN.

Het gesloten ontwerp van de klemmen betekent ook dat ze zijn afgedicht tegen externe vervuiling en kunnen worden ingezet in zware bedrijfsomgevingen. Levensduur smering maakt deze spanners praktisch onderhoudsvrij.