Prijsontwikkelingen RVS

0

We krijgen bij Nestinox regelmatig vragen van onze partners over de prijsontwikkeling van RVS bevestigingsmaterialen. Logisch… gezien de altijd schommelende marktbewegingen! Significante stakeholders zoals banken en producenten doen prognoses, maar vaak hebben ze het niet bij het juiste eind. Wanneer is dan een perfect moment om een order te doen? Wat is er momenteel gaande en welke prognoses kunnen worden gedaan?

 

Om deze vragen te beantwoorden zal ik elke maand mijn visie op de RVS markt delen.
Wat is er deze maand aan de hand en wat kan er verwacht worden? 2019. Een nieuw jaar… nieuwe ronde en dus ook nieuwe kansen! We starten allemaal weer op 0! Via deze weg wens ik dan ook iedereen een gezond en vooral een succesvol 2019 toe! Dit jaar zullen wij wederom maandelijks onze visie delen! Hoe staan we er momenteel voor en wat verwachten wij voor 2019?

Nikkel, de belangrijkste kostencomponent van RVS blijft historisch laag. Al zien we dit niet terug in de algemene prijsontwikkeling. Deze is eerder stabiel te noemen. Andere minder belangrijke bestanddelen zorgen voor de lichte compensatie. Kansen zijn er in 2019. De Nederlandse industrie floreert. Nederland presteert beter dan de rest van de Europese zone. Al zal de groei achterblijven bij die van 2018. Algemeen in de wereld verwacht men op een groei van rond de 3.5% uit te komen. Verder staan metalen aan de basis van verduurzaming. De Wereldbank bracht vorig jaar een rapport uit waarin staat dat aluminium, kobalt, koper, ijzererts, lood, lithium, nikkel en zink in grote hoeveelheden nodig zijn om de wereldwijde doelstellingen op het gebied van hernieuwbare energie te halen. Ze vormen de bouwstenen van de groene economie en spelen een essentiële rol in de circulaire economische strategie.

Bedreigingen zijn er natuurlijk ook! Wat gaat Brexit brengen? Hoe ontwikkelt zich de Handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China? Wat gaan de beurzen doen na de grote verliezen eind 2018? In mijn blogpost voor februari zal ik jullie weer op de hoogte brengen over de prijsontwikkeling van RVS.

Dennis Steegman
CCO en Commercial Director Nestinox