Rhenus TS 421: betere prestaties door extreem weinig schuimvorming

0

Met rhenus TS 421 heeft smeermiddel-expert Rhenus Lub een koelsmeermiddel ontwikkeld dat zelfs bij hoge druk vrijwel geen schuim vormt. Kenmerkend voor de productieprocessen in de metaalbewerking is dat de druk waaronder deze processen plaatsvinden, steeds hoger wordt.

Dat stelt ook de ontwikkelaars van koelsmeermiddelen voor nieuwe uitdagingen. Daarom zijn er niet alleen krachtige, maar vooral ook schuimarme vloeistoffen nodig. Want één ding staat vast: hoe meer schuim, hoe slechter de prestaties. Daarom is er nu rhenus TS 421. Dit koelsmeermiddel kan worden gebruikt voor de meest gangbare verspanings- en slijpprocessen en behoort tot de minst schuimvormende producten ter wereld.

“Hierdoor profiteren gebruikers ook onder hoge druk van zeer goede koel- en smeereigenschappen”, verklaart Daniele Kleinmann, hoofd Productmanagement Koelsmeermiddelen bij Rhenus Lub. “Dankzij de innovatieve formulering is het schuimniveau van het begin af aan bijna nul – een vernieuwing die bij vergelijkbare producten tot nu toe niet voorkomt.” Dat opent nieuwe perspectieven voor productiebedrijven. Ook het gebruik van zacht aanmaakwater – vaak een veroorzaker van sterke schuimvorming – is bijvoorbeeld zonder meer mogelijk. Zo biedt rhenus TS 421 productiebedrijven zelfs bij de meest ongunstige waterhardheid uitstekende voorwaarden voor een optimale bewerking en maximale proceszekerheid.

Economisch verantwoord

Modern produceren betekent ook economisch verantwoord produceren. rhenus TS 421 verenigt daarom alles wat voor een kostenefficiënte productie nodig is. Naast staal en gietijzer kunnen ook alle gangbare aluminiumlegeringen worden bewerkt. Bovendien verbetert het uitstekende spoelvermogen de werkstuk-output en zorgt dit ervoor dat gereedschappen en machines schoon blijven. Dankzij de stabiele speciale formulering is er niet alleen veel minder onderhoud nodig, maar wordt het productieproces tegelijkertijd ook betrouwbaarder. Hierdoor kunnen de gebruikers hun kosten actief onder controle houden en deze zelfs aantoonbaar omlaag brengen.