Robuust en krachtig: de nieuwe FEIN haakse slijpers

FEIN brengt de drie nieuwe compacte haakse slijpers CG 10, CG 13 en CG 17 in vijf uitvoeringen en met een vermogen van 1000 tot 1700 watt op de markt. Eveneens nieuw in het accessoire-assortiment zijn de bijpassende doorslijp-, afbraam-, fiberslijp- en lamellenschijven.

Door de constructie, bestaande uit een metalen aandrijfkop en een versterkte kunststof behuizing, zijn de nieuwe compacte haakse slijpers robuuste machines.

Daarmee presenteert FEIN een afgestemd systeem bestaande uit machine en slijpmiddelen voor professionals in de metaalbewerking; effectieve (door)slijp- en afbraamwerkzaamheden kunnen hiermee flexibel en snel worden uitgevoerd.

Bij de nieuwe haakse slijpers wordt een snelspanmoer voor snel wisselen van de slijpmiddelen zonder gereedschap al standaard meegeleverd. Gebruikers kunnen de aandrijfkop naar wens stapsgewijs in 90 graden draaien. Als optie is voor de haakse slijpers CG 13-125 V, CG 17-125 (Inox) en CG 17-150 een stofbeschermingsrooster verkrijgbaar, dat de ingebouwde motor ook tegen keramisch stof beschermt. De nieuwe compacte haakse slijpers CG 13 en CG 17 zijn, net als de slijpmiddelen, sinds eind maart verkrijgbaar bij de vakhandel. In de zomer brengt FEIN de CG 10 op de markt.

Voor continu zwaar gebruik

Door de constructie, bestaande uit een metalen aandrijfkop en een versterkte kunststof behuizing, zijn de nieuwe compacte haakse slijpers robuuste machines. De vijf modellen zijn allemaal uitgerust met universele motoren die voor continu zwaar gebruik in metaalbedrijven zijn ontworpen. Gebruikers bereiken daardoor een uitstekende bewerkingssnelheid, terwijl het toerental erg stabiel blijft.

Doordat de koolborstels lang meegaan en dankzij de overbelastingsbeveiliging en de directe motorkoeling zijn de machines uiterst duurzaam. Ook de veiligheid van de gebruikers is een belangrijk punt. Daarom zijn de nieuwe compacte haakse slijpers uitgerust met een terugslagbewaking, een herstartbeveiliging, geleidelijke start en voor alle modellen vanaf de CG 13 met een ergonomische anti-vibratiehandgreep. Bovendien hebben de machines een gering gewicht van 2,1 tot 2,5 kilogram (afhankelijk van model) en een 4 meter lange kabel, zodat de gebruikers altijd het best mogelijke bedieningsgemak krijgen.

Traploze toerentalinstelling

Roestvrij staal, bouwstaal of gietijzer: werknemers in de industrie bewerken elke dag de meest uiteenlopende materialen. Speciaal voor deze beroepsgroepen zijn er de modellen CG 13-125 V en CG 17-125 Inox. Bij deze modellen kunnen gebruikers flexibel het toerental voor vele slijpmiddelen en te bewerken materialen instellen.

Eveneens nieuw in het accessoire-assortiment zijn de bijpassende doorslijp-, afbraam-, fiberslijp- en lamellenschijven.

Eveneens nieuw in het accessoire-assortiment zijn de bijpassende doorslijp-, afbraam-, fiberslijp- en lamellenschijven.

Nieuwe slijpmiddelen

De nieuwe slijpmiddelen, die FEIN eveneens in de accessoireportfolio opneemt, zijn universeel inzetbaar voor staal en roestvrij staal. De slijpmiddelen met oSa-certificering hebben een schijfdiameter van 125 mm, zijn duurzaam en zorgen voor een hoge bewerkingssnelheid en nauwkeurige resultaten bij (door)slijp- en afbraamwerkzaamheden.
“Met deze uitbreiding van accessoires bieden we alles van één leverancier. Want deze slijpmiddelen zijn de perfecte aanvulling voor de bestaande en nieuwe haakse slijpers”, onderstreept productmanager Sascha Weller het systeemprincipe achter de accessoire-uitbreiding.

Met de doorslijpschijf van 1 mm dik slijpen metaalbewerkers dunne platen, buizen en profielen door. Voor het doorslijpen van dikkere materialen is de doorslijpschijf met een dikte van 2,5 mm bij uitstek geschikt. Voor de bewerking van oppervlakken zijn de nieuwe afbraam-, fiberslijp- en lamellenschijven geschikt, waardoor zowel afbraamwerkzaamheden als de voor- en nabewerking van lasnaden snel en nauwkeurig lukken. Door een kleurcode herkent de gebruiker in één oogopslag voor welke materialen het betreffende slijpmiddel kan worden gebruikt.

Informatie

De nieuwe FEIN compacte haakse slijpers CG 13 en CG 17 zijn, net als de slijpmiddelen, nu verkrijgbaar bij de vakhandel. In de zomer brengt FEIN de CG 10 op de markt. Naast de machines bestaat de levering telkens uit een beschermkap, een snelspanmoer voor wisselen van accessoires zonder gereedschap en een sleutel. De CG 10 beschikt daarnaast over een standaardhandgreep, bij alle andere modellen wordt een anti-vibratiehandgreep meegeleverd.

Naast de marktintroductie van de nieuwe compacte haakse slijpers heeft FEIN nog een aantrekkelijke actie: als klanten tussen 1 april en 30 juni 2022 kiezen voor twee haakse slijpers naar keuze, dan krijgen ze er doorslijp- of lamellenschijven ter waarde van maximaal 35 euro (excl. btw) gratis bij.

Meer informatie over deze FEIN Top Deal klik hier.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Nieuwe instap magneetkernboormachine FEIN

05-07 Veel klanten van FEIN moeten met hun kernboormachines dikwijls onder de zwaarste omstandigheden een…

Werkplaatstechniek

Veilig en nauwkeurig: FEIN afkortzaag metaal MKAS 355

02-02 Door de koudzaagmethode wordt het materiaal nauwelijks verhit, waardoor er geen metaalstofvorming en afhankelijk…

MetaalNieuws Extra IM

Grote FEIN kernbooractie

03-06 Als voorwaarde geldt: de klant registreert de actiemachine na aankoop voor de 3 jaar…

Werkplaatstechniek

Online-gereedschapsbeheer en Bluetooth-snellader FEIN

24-03 Met de nieuwe my.FEIN-app en de online-portal hebben de gebruikers en dealers van elektrisch…

Werkplaatstechniek

Topdeal FEIN voor eersteklas boorresultaten

13-03 Tot en met 31 maart krijgen klanten bij de koop van een actiekernboormachine een…

MetaalNieuws Extra IM

Topdeals FEIN met kantenfrees en haakse slijper

23-02 Twee elektrische gereedschappen vergemakkelijken de werkstappen van de lasnaadvoorbereiding tot aan het afslijpen van…

Werkplaatstechniek

Kantenfrezen voor nauwkeurige afschuiningen en radiussen

23-10 FEIN heeft drie met de hand geleide kantenfrezen ontwikkeld: de 18 Volt accukantenfrees AKFH…

Werkplaatstechniek

Accuslagschroevendraaier met een extreem sterk draaimoment

05-10 De fabrikant van elektrisch gereedschap FEIN heeft zijn accuslagschroevendraaierprogramma uitgebreid met een accuslagschroevendraaier met…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X