Roterende toortshulzen voor afgeschuind snijden en robotsnijden

0

Hypertherm introduceert drie nieuwe toortshulzen voor toortsen en slangensets voor XPR-
plasmasnijden. De hulzen zorgen ervoor dat toortsen- en slangensets in de asrichting gefixeerd kunnen blijven, terwijl de toortshouder zowel links- als rechtsom 360
graden kan draaien. Deze mogelijkheid verlengt de levensduur van de toortsslang bij zeer flexibele toepassingen aanzienlijk.

 

De nieuwe hulzen zijn verkrijgbaar in de lengtematen kort, medium, en verlengd, en zijn volgens de producent ideaal voor afgeschuind snijden of 3D-toepassingen/robotsnijden bij gebruik van het XPR170 of XPR300 X-Definition-plasmasysteem. De hulzen omvatten verscheidene technologische innovaties. Een buitendiameter van 76 mm laat een grotere wanddikte toe en elimineert compressie veroorzaakt door klemmen. Vooraf afgedichte, precieze lagers verminderen de axiale speling met 90 procent en de radiale speling met 81 procent. Dit houdt vuildeeltjes en andere deeltjes die met plasmasnijden worden geassocieerd buiten en verlengt de levensduur van het huls- en slangsysteem enorm.

Plasmasnijkwaliteit
In combinatie met Hypertherm’s gespecialiseerde slangensets voor robotsnijden/afgeschuind snijden, biedt de rotatiehuls klanten een robuuste industriële oplossing voor toepassingen die veelvuldige rotatiebuigingen vereisen bij het snijden met XPR170 en XPR300 systemen. Een combinatie van technische innovaties en geraffineerde high-definition plasmaprocessen helpt plasma van de X-Definition-klasse een ongeëvenaarde plasmasnijkwaliteit te leveren bij het snijden koolstofstaal, roestvrij staal en aluminium. Laboratoriumtests laten snijkwaliteit volgens ISO-9013-tolerantieklasse 2 zien bij koolstofstaal en sneden conform de ruimere ISO-tolerantieklasse 3 op dikkere metalen. Beide X-Definition-systemen bevatten processen waarvoor een octrooi is aangevraagd, zoals Vented Water Injection (VWI)-, plasmademping- en Cool nozzle-technologieën voor haaksere snijranden, duidelijk minder hoekigheid en een uitstekende oppervlakteafwerking op non-ferrometalen zoals aluminium en roestvrij staal. Tegelijkertijd snijden de systemen sneller en gebruiken ze stroom doeltreffender dan eerdere Hypertherm-systemen, zoals de HyPerformance HPR260XD.