Rubix versterkt hydraulisch aanbod met overname Geeve

0

Rubix Benelux heeft Geeve Hydraulics in Rotterdam overgenomen. De overname zorgt voor een sterk hydraulisch aanbod voor Rubix in de Benelux regio. Hydraulisch distributeur Geeve is een key distributeur van Parker voor hydrauliek in Nederland.

Geeve, opgericht in 1996, distribueert hydraulische slangen en componenten en biedt een scala aan bijbehorende diensten, waaronder assemblages, certificeringen en reparaties. Sinds 2016 is het productaanbod verder uitgebreid met onder andere pneumatiek, motoren en buizen. Met 45 medewerkers genereerde Geeve in 2019 een omzet van circa € 19 miljoen.

Competence center hydrauliek

Na 24 jaar maakt oprichter Henk Geeve van de gelegenheid gebruik om met pensioen te gaan. Zowel zijn zonen als de overige leden van het management blijven aan bij het bedrijf dat binnen Rubix het nieuwe competence center voor hydrauliek zal worden.
In reactie op de overname zegt Paul van der Rest, CEO Rubix Benelux & Nordics: “Deze acquisitie zal onze hydraulische capaciteiten verder ontwikkelen en tegelijkertijd onze aanwezigheid bij de industrie in de regio Rotterdam versterken.

Het is een logische uitbreiding van ons huidige MRO productaanbod voor onze klanten.”
Henk Geeve vult aan: “Ik ben trots op het bedrijf dat we hebben opgebouwd. Dit is het juiste moment voor het bedrijf om een volgende fase in te gaan en verdere te groei te realiseren en ik kan mij geen betere partner voorstellen dan Rubix. Ik kan met pensioen gaan, wetende dat ik het bedrijf overdraag aan een Europese marktleider met ambitieuze toekomstplannen waar zowel onze klanten als collega’s van zullen gaan profiteren.”