Noten Transportbanden sluit aan bij het Rubix netwerk

20

Rubix, voorheen BT Brammer, heeft de firma Noten overgenomen. Dankzij de overname wordt Noten onderdeel van het Biesheuvel Techniek Brammer Netwerk in de Benelux. De leverancier van industriële onderhouds-, reparatie- en revisieproducten (MRO) en -diensten nam het bedrijf over van Noordertoren Participaties.

Noten is opgericht in 1925 en is gespecialiseerd in transportbanden en transportsystemen. Het bedrijf met vestigingen in Belfeld, Breda en Lochem levert en confectioneert transportbanden, die voldoen aan alle specifieke eisen in de industrie. Daarnaast verzorgt Noten inspecties en levert onderhoud met preventieve oplossingen.

Naadloze aansluiting
Doordat Rotrans en Klabbers TS reeds onderdeel zijn van het Biesheuvel Techniek Brammer Netwerk, ontstaat met de toevoeging van Noten een versterkte Benelux Belting Business Unit, die door Bertil Breijnaerts (directeur Noten) en Rob Kleine Schaars (business unit manager Rotrans) geleid zal worden. De Belting Technische Competence Centers en haar vestigingen zullen de focus leggen op duurzame-, uptime-, optimale reparatie- en transportoplossingen op maat voor de industrie. “Vanuit onze kernwaarden productie verhogen, kosten verlagen en veiligheid als toegevoegde waarde zien wij een naadloze aansluiting met de competence centers en de uptime filosofie van Rubix”, zegt Breijnaerts. “Dankzij de samenwerking binnen Rubix met Belting Rotrans en Klabbers TS, ontstaat met de toevoeging van Noten een versterking op zowel landelijke dekking als expertise op kunststof- & rubberbanden en onderhoud & service. Vanuit de gezamenlijke service punten ondersteunen wij als kenniscentrum industrieën actief in diverse sectoren.

Versterking
Rubix neemt Noten over van Noordertoren Participaties. “Samen met het management van Noten hebben wij de organisatie professioneler gemaakt, gericht op marktbewerking en met een sterke serviceoriëntatie”, aldus Hans van den Brande en Patrick Witte namens Noordertoren Participaties. “De nieuwe specialist in transport oplossingen in de samenwerking tussen Noten, Rotrans Belting en Klabbers TS zal verder uitgebouwd kunnen worden binnen het Rubix netwerk, een mooie stap vooruit voor de ondernemingen.” Dat vindt ook Meino Noorderbos, directeur van Rubix Benelux: “Wij bouwen onze mechanische MRO activiteiten verder uit met het leveren van precisie- en rubber transportbanden. Meer toepassingskennis en engineering versterkt ons!”

Facebook Comments