Samenwerking HGG met Kaltenbach

0

HGG Profiling Equipment in Wieringerwerf  is een strategische samenwerking aangegaan met de Duitse machinefabrikant Kaltenbach. Onderdeel van de samenwerking is dat Kaltenbach een nieuwe coping-robot aan haar assortiment toevoegt, Powered by HGG.

HGG is specialist in nauwkeurige high-speed plasmasnijden en 3D-profilering. Kaltenbach is fabrikant van apparatuur voor staalfabrikanten en staalservicecentra. De samenwerking tussen beide organisaties heeft betrekking op de staalconstructiemarkt in een breed geografisch gebied. Alleen in Noord-Amerika kiezen beide bedrijven voor een andere strategie. De samenwerking is gericht op oplossingen voor thermisch snijden, afwerken, boren en zagen voor profielen en balken. “Om de grenzen van technologie te verleggen en voorop te blijven lopen, moeten technologieleveranciers een hoge mate van specialisatie bereiken. Door het beste van thermisch snijden te combineren met het beste van zagen en boren, creëren we een totaaloplossing die een aanzienlijk hogere waarde voor onze klanten biedt en zich onderscheidt van de concurrentie”, zegt Daan van Dee, HGG Global Channel Manager.

Thermische snijrobot

Kaltenbach brengt een nieuwe coping-robot op de markt. Deze thermische snijrobot combineert de krachtige software van HGG, geavanceerde scanmethoden en snijintelligentie met Duitse engineering- en productiekwaliteit en jarenlange ervaring in de staalindustrie. “Bij Kaltenbach streven we ernaar om onze klanten de allerbeste oplossing te bieden voor elk type technologie. Op het gebied van 3D-coping staat HGG al jaren bekend als technologieleider en door deze technologie in onze geautomatiseerde staalverwerkingssystemen te integreren, verhogen we de productiviteit van onze klanten aanzienlijk”, aldus Matthias Rummel, Kaltenbach CSO.