Samenwerking HGG met Kaltenbach

HGG Profiling Equipment in Wieringerwerf  is een strategische samenwerking aangegaan met de Duitse machinefabrikant Kaltenbach. Onderdeel van de samenwerking is dat Kaltenbach een nieuwe coping-robot aan haar assortiment toevoegt, Powered by HGG.

HGG is specialist in nauwkeurige high-speed plasmasnijden en 3D-profilering. Kaltenbach is fabrikant van apparatuur voor staalfabrikanten en staalservicecentra. De samenwerking tussen beide organisaties heeft betrekking op de staalconstructiemarkt in een breed geografisch gebied. Alleen in Noord-Amerika kiezen beide bedrijven voor een andere strategie. De samenwerking is gericht op oplossingen voor thermisch snijden, afwerken, boren en zagen voor profielen en balken. “Om de grenzen van technologie te verleggen en voorop te blijven lopen, moeten technologieleveranciers een hoge mate van specialisatie bereiken. Door het beste van thermisch snijden te combineren met het beste van zagen en boren, creëren we een totaaloplossing die een aanzienlijk hogere waarde voor onze klanten biedt en zich onderscheidt van de concurrentie”, zegt Daan van Dee, HGG Global Channel Manager.

Thermische snijrobot

Kaltenbach brengt een nieuwe coping-robot op de markt. Deze thermische snijrobot combineert de krachtige software van HGG, geavanceerde scanmethoden en snijintelligentie met Duitse engineering- en productiekwaliteit en jarenlange ervaring in de staalindustrie. “Bij Kaltenbach streven we ernaar om onze klanten de allerbeste oplossing te bieden voor elk type technologie. Op het gebied van 3D-coping staat HGG al jaren bekend als technologieleider en door deze technologie in onze geautomatiseerde staalverwerkingssystemen te integreren, verhogen we de productiviteit van onze klanten aanzienlijk”, aldus Matthias Rummel, Kaltenbach CSO.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Demo-Zaag-Dag bij TM-Tools

06-09 TM-Tools timmert sinds 2018 aan de weg op het gebied van zagen in de…

Plaatbewerking

Gereedschappen brengen Leering Hengelo en APS bij elkaar

13-01 Tijdens de TechniShow zullen Leering Hengelo en APS hun nieuwe samenwerking presenteren. Als aanbieder…

Bedrijf en Economie

HGG wint Metaalunie Smart Manufacturing Award

24-03 “Een mooi voorbeeld van Smart Manufacturing op vele vlakken in de metaalsector.” Met deze…

Oppervlaktetechniek

Joop van Zanten Staalservice gaat zelf stralen

26-04 Joop van Zanten Staalservice investeert in een straalmachine. Deze bewerking werd al aangeboden, maar…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen