Sandvik Coromant start dialoog over toekomst productie

Gereedschappenproducent Sandvik Coromant heeft de macrotrends die van invloed zijn op de toekomst van de maakindustrie nader onder de loep genomen. Op basis van onderzoek heeft het bedrijf vier aandachtsgebieden geïdentificeerd: de snelle verstedelijking, duurzaamheid, nieuwe geavanceerde materialen en nieuwe technologieën.

“Van oudsher stond de maakindustrie niet echt open voor nieuwe mogelijkheden. Nu is de situatie echter anders. Simpel gezegd gaat alles tegenwoordig veel sneller dan vroeger. Om in de toekomst oplossingen te kunnen ontwikkelen en aan eisen van klanten te kunnen voldoen, moeten de leiders binnen de branche opmerkzaam zijn en vooruitdenken”, aldus Kevin Lorch, Marketing Manager Innovation bij Sandvik Coromant.

Het resultaat van het onderzoek wordt met andere partijen gedeeld. Dit vanwege de behoefte in de branche aan een algemenere discussie over de uitdagingen waarvoor iedereen zich in de toekomst geplaatst ziet. “We willen een dialoog op gang brengen over de toekomst van de productie en de standpunten van de sector ten opzichte van nieuwe uitdagingen”, licht Lorch toe.

Snelle verstedelijking
In de toekomst zullen maatschappelijke ontwikkelingen elkaar snel opvolgen. Mondiale en lokale markten zijn niet langer tegengesteld aan elkaar, maar vormen onderdelen van een grensoverschrijdend fijnmazig netwerk. Tegenwoordig leeft de helft van de wereldbevolking – 3 miljard mensen – in stedelijke gebieden. De komende 15 jaar zal de samenstelling van de grootste 600 steden veranderen, omdat het zwaartepunt van de verstedelijking naar het zuiden, en zeker ook naar het oosten zal verschuiven.

Duurzaamheid
Milieuaspecten spelen al lange tijd een rol binnen de maakindustrie, vooral met betrekking tot wetgeving. In de toekomst zal duurzaamheid echter veel meer een integraal onderdeel van het bedrijfsmodel van een productiebedrijf worden, waarbij het gaat om recycling, energiebesparende processen, beperking van het waterverbruik en milieuvriendelijk transport.

Nieuwe materialen
De ontwikkeling van materialen is van grote invloed op de maakindustrie. Met nieuwe hoogwaardige materialen zoals koolstofvezel en superlegeringen neemt de productievraag alleen maar toe. Dit heeft ook gevolgen voor de ontwikkeling van nieuwe productie- en bewerkingsmethoden, gereedschappen en software.

Nieuwe technologieën
Meer dan ooit tevoren maken digitale oplossingen een integraal onderdeel uit van het productieproces. Het optimaliseren van productieprocessen vereist interpretatie en analyse van talloze gegevens. Diverse CAM-bedrijven zijn nauw betrokken bij projecten die gericht zijn op het gebruik van digitale gegevens bij de ontwikkeling van CAD/CAM-diensten voor de eindgebruiker. Zo wordt toepassing van digitale producten mogelijk, wat uiteindelijk tot een concurrentievoordeel leidt.

Het trendrapport en begeleidende video kunnen hier worden gedownload.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Nederlandse productiebedrijven doen het beter dan Britse collega’s

23-03 Bijna negen van de tien ondervraagde engineers (87%) voor het rapport Stand van zaken…

Verspanen

Catalogus Hoffmann Group bevat meer dan 4.000 nieuwe artikelen

04-08 De nieuwe productcatalogus van de Hoffmann Group, die zoals gebruikelijk op 1 augustus is…

Geen categorie

Magistor breidt organisatie verder uit

09-06 Magistor, de straal- en verspaningsspecialist uit Rijssen, heeft haar organisatie verder uitgebreid. Per 1…

Automatisering

Samenwerking Magistor en ATS EdgeIT

27-01 Magistor, leverancier van verspanende gereedschappen, is een samenwerking aangegaan met ATS EdgeIT, leverancier van…

Geen categorie

Seco Tools lanceert digitale portal

30-12 Seco Tools lanceert in 2015 het digitale portal My Pages. Hiermee kunnen fabrikanten overal…

Geen categorie

Gereedschapsleverancier Hoffmann doorbreekt grens van 1 miljard euro omzet

17-12 De Hoffmann Group, systeempartner voor professionele kwaliteitsgereedschappen, heeft de magische grens van 1 miljard…

Geen categorie

Gereedschapsactiviteiten VIBA naar Biesheuvel

16-12 Biesheuvel Groep heeft de business unit Gereedschappen & Meten van VIBA overgenomen. Hiermee zet…

Geen categorie

Startgereedschapssets Sandvik Coromant

02-06 Sandvik Coromant biedt een serie startgereedschapssets aan, die zijn ontworpen om nieuwe machines onmiddellijk…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?