Schijnwerpers op de makers

0

Tijdens de tweede editie van de Avond van de Maakindustrie op 13 maart worden de schijnwerpers gericht op de vele duizenden, innovatieve MKB-bedrijven die een onmiskenbare schakel zijn in de Nederlandse maakindustrie. Tevens worden de resultaten gepresenteerd van een onderzoek naar margebehoud bij industriële MKB-bedrijven.

 

De Avond van de Maakindustrie is een feest voor de MKB-maakindustrie en vindt plaats in Jaarbeurs Utrecht. De eerste editie in 2018 was een succes, wat riep om een vervolg. Tijdens deze avond wordt de innovatiekracht en de diversiteit getoond, samen met de verbondenheid van de verschillende maakbedrijven en sectoren onderling. Innovatieve en flexibele MKB-bedrijven die samen het hart vormen van de maakindustrie in Nederland. Ze zijn belangrijke partners van bedrijven als ASML, Philips en Hoogovens en zijn onmisbaar voor het innovatief vermogen en de werkgelegenheid van de BV Nederland.

De belangrijkste stakeholders in de MKB-maakindustrie, Koninklijke Metaalunie, FPT-VIMAG, en NRK, in samenwerking met Jaarbeurs, zetten om die reden de schijnwerpers op hun leden door uitreiking van diverse Awards. Daarnaast presenteert ABN AMRO tijdens De Avond van de Maakindustrie de resultaten van een onderzoek naar margebehoud bij het industriële MKB-bedrijf in tijden van hoogconjunctuur. Alhoewel hoogconjunctuur suggereert dat MKB-bedrijven torenhoge winsten genereren, blijkt uit enquêtes en analyse van klantdata dat ook bij hoogconjunctuur winstmarges onder druk kunnen staan en extra attentie is geboden.