Schitterende combinatie

Bij Prima Power beleeft de nieuwe Shear Brilliance zijn première op de Euroblech. Dit gecombineerde pons- en knipsysteem maakt deel uit van de sterk geautomatiseerde productielijn PSBB, die ponsen, knippen, bufferen en buigen in één oplossing integreert.

Het nieuwe gecombineerde pons- en knipsysteem Shear Brilliance is gebaseerd op de nieuwste composietmaterialen, servo-elektrische technologie en lineaire aandrijvingen.

De nieuwe Shear Brilliance is gebaseerd op de nieuwste composietmaterialen, servo-elektrische technologie en lineaire aandrijvingen. De voordelen van servo-elektrische technologie zijn een laag energieverbruik en lage onderhoudsvereisten, evenals een grote nauwkeurigheid en veelzijdigheid. De modulariteit maakt een snelle, nauwkeurige fabricage mogelijk van onderdelen die ook moeten worden gevormd – zelfs gebogen – getapt en gemarkeerd in één enkele, flexibele cel en een volautomatisch proces. Ten slotte kan het geïntegreerde pons-schaarconcept door zijn aard zelf besparingen van 10 tot 20 procent in het grondstoffenverbruik opleveren. Nog grotere besparingen kunnen worden bereikt met de optionele cut-to-length lijn.

Paneelbuiger

In de op de beurs getoonde PSBB-lijn bevindt zich ook de nieuwste versie van de EBe-paneelbuiger. De EBe2720 is een volautomatische servo-elektrische paneelbuiger die een maximale verwerkingscapaciteit biedt. EBe is uitgerust met een PCD picking en centreerinrichting, een multifunctionele tafel voor het positioneren en centreren van onderdelen, die de materiaalstroom van andere machines in de lijn mogelijk maakt; verder kantelt de BTD buig- en keerinrichting de plaatdelen automatisch in gemaskeerde tijd vóór het buigproces.

Het compacte Flexible Manufacturing System PSBB maakt gebruik van tientallen jaren ervaring van Prima Power in FMS-technologie en verwerkt automatisch blanco platen tot kant-en-klare, hoogwaardige componenten. De lijn biedt een hoge productiviteit, nauwkeurigheid en efficiëntie door gebruik te maken van servo-elektrische technologie voor ponsen, knippen en buigen, automatische flexibele materiaalstroom en geavanceerde software. De PSBB lijn is optimaal voor de productie van vierkante onderdelen en panelen en kan daarom worden gebruikt bij de productie van bijvoorbeeld HVAC-, deur- en liftpanelen.

Lasersnijden

Voor flexibel automatisch lasersnijden toont Prima Power de Laser Genius+. Deze vlakbedlaser kan worden aangesloten op het brede gamma van Prima Power automatiseringssystemen. In Hannover is hij voorzien van de slimme en flexibele orderverzamel- en stapelrobot PSR 2D met hoge stapelnauwkeurigheid en minimale intervallen tussen de stapels, waardoor de stapelruimte automatisch optimaal wordt benut.

Ook zal de flexibele geautomatiseerde buigoplossing eP Genius 1030 worden voorgesteld, die een eP-1030 servo-elektrische afkantpers integreert met een automatische gereedschapsopslag. Enkele belangrijke kenmerken van de eP-1030 zijn het tonnage van 105 ton, de buiglengte van 3060 mm, de automatische CNC bombering, de 5-assige achteraanslag en het IRIS Plus hoekcontrolesysteem. Het gereedschapsmagazijn herbergt 32 meter gereedschap op 8 gereedschapshouders die op 3 assen bewegen. Een roterende revolver maakt het mogelijk de gereedschappen te roteren, wat de bewerkingsmogelijkheden vergroot.

Fabrieken worden steeds meer data-gedreven om processen te optimaliseren, time-to-market te verbeteren, de hele waardeketen te controleren en de klantenervaring te verbeteren. Op de Euroblech toont Prima Power haar volledige gamma oplossingen voor slimme productie, die productiebeheer op elk niveau, geavanceerde monitoring en diagnostiek, verbeterde machineprogrammering mogelijk maken. Naast de bekende software oplossingen, zullen verschillende nieuwe producten worden gelanceerd voor verhoogde programmeringsefficiëntie en gebruiksvriendelijkheid, vereenvoudigde machine monitoring en verbeterde controle van de productiekosten.

Prima Power
Hal 12, stand 146

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Productieve, flexibele combinatie

30-10 Met zijn combinatie van productiviteit en flexibiliteit is dit systeem een oplossing voor een…

Plaatbewerking

Energie is nu echt een thema

14-12 Aandacht voor het energieverbruik van metaalbewerkingsmachines is er al vele jaren. Maar hoezeer machinebouwers…

Plaatbewerking

Elektrische sfeer op geslaagde Euroblech

02-11 In totaal lokte de vakbeurs vorige week 38.076 vakbezoekers van over de hele wereld…

Plaatbewerking

Trumpf verkoopt eerste 24 kW laser aan JacFriesland

27-10 De TruLaser Series 5000 met 24 kW vermogen wordt deze week door Trumpf geïntroduceerd…

Plaatbewerking

Vier op een rij

26-10 Dibalex leverde sinds 2008 reeds meer dan tien verscheidene volautomatische lijnen die operationeel zijn…

Plaatbewerking

Einde aan de chaos

19-10 De Voortman Plate Sorter is een innovatieve oplossing om bewerkte plaatonderdelen te sorteren, projectbuffers…

Plaatbewerking

Zinser staat voor absolute kwaliteit

19-10 Zinser is een echt Duits familiebedrijf. Opgericht in 1898 viert het bedrijf volgend jaar…

Plaatbewerking

Euromac ponst en buigt in geautomatiseerde workflow

19-10 Euromac werkt al enkele jaren aan de automatisering van verschillende productiefasen in de plaatwerking.…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?