Softwarepakket speelt in op Smart Industry trend

0
216

Hexagon brengt efficiency, kostenbesparing en foutreductie in de meetkamer. De softwarespecialist introduceert namelijk metrologiesoftware PC-DMIS. Met dit systeem is het eenvoudig om PMI te integreren in het meetproces van organisaties.

 

Door de opkomst van Industrie 4.0 en de mogelijke interpretatieproblemen die kunnen voorkomen met 2D-tekeningen, stijgt de aandacht voor Model Based Engineering (MBE). Model Based Engineering, ook wel bekend als Product- en Manufacturing Information (PMI) of Model Based Definition (MBD), is het toevoegen van de digitale tolerantie in een CAD-model. Het idee hierachter is om de tekening te lezen en het overnemen van karakters te vereenvoudigen en te versnellen. Vervolgens dient dit direct in het meetprogramma en het uiteindelijke rapport meegenomen te worden, zodat er meer productiviteit in minder tijd wordt gerealiseerd en fouten worden gereduceerd.

Hexagon Manufacturing Intelligence is producent van metrologie hard- en software. Het bedrijf ontwikkelde PC-DMIS als antwoord op de MBE-trend, namelijk software die meetinformatie verwerkt en transporteert. De PC-DMIS software is in staat om de gewenste data om te zetten en in te lezen door een enkele klik. PC-DMIS biedt de optie om automatisch meetprogramma’s te generen. De GD&T-selectieoptie, detecteert de geïntegreerde geannoteerde vorm- en plaatstoleranties van het CAD-model. Vervolgens kan PC-DMIS met de licentie CAD++ het model inladen. Gedurende het import proces van de IGES, zal PC-DMIS de annotaties van de 2D-tekeningen linken met de features van het 3D-model. In de nieuwste PC-DMIS release, die binnenkort wordt gelanceerd, is dit een eenvoudig proces en kan er gewerkt worden met een “knip-principe” dat bijvoorbeeld bekend is van de Microsoft-software. De screenshots van de toleranties kunnen op deze manier eenvoudig gebruikt worden bij het aanmaken van de meetroutine. De PC-DMIS software is toe te passen op zowel bestaande en nieuwe machines.