Stacon installeert buigautomaat van 8 meter

0

Na lang wikken en wegen heeft Stacon gekozen voor de Variobend buigautomaat, die door Jörg Machines uit Dodewaard op de Nederlandse markt wordt gebracht. De goede testresultaten bij een huidige gebruiker en diens goede ervaringen met de machine, alsmede de service van Jörg gaven de doorslag.

Stacon Plaatbewerking in Nieuwleusen produceert zetwerk voor met name de bouwsector, maar ook voor de installatiebranche, interieurbouw en systeembouw. Al tijdens de TechniShow van 2010 werd de Variobend opgemerkt. Op volgende beurzen keken directeur/eigenaar Wagenaar van Stacon en zijn mensen er nog uitgebreider naar. Belangrijk voor Stacon is dat met deze machine veel efficiënter en nauwkeuriger gezet kan worden dan met de reeds aanwezige machines. De nieuwe Variobend buigautomaat kan namelijk in twee richtingen buigen en de plaat wordt door speciale grijpers vastgehouden zodat hij zonder tussenkomst van mensenhanden wordt afgewerkt. Met de servo aandrijving wordt ook de snelheid van de machine extra opgevoerd.

Argumenten die de doorslag voor een Variobend hebben gegeven zijn met name de schuinstand van 135° van beide buigbalken, die maximale vrijheid geeft, en de schuinstelling van de achteraanslag van +/- 100 mm met gemakkelijke programmering. Ook de verwisselbare segmenten op de klem- en buigbalken, de hoge buigsnelheid (waardoor korte productietijden) speelden mee bij de investeringsbeslissing. Voor Stacon is ook de grote opening van de bovenbalk van 700 mm van belang. Zo kunnen platen in de machine worden gedraaid. De lengte van de Variobend is maar liefst 8640 mm.
De langzetbanken van Variobend worden in Duitsland geproduceerd en zitten vol doordachte technologie. Recent is onder andere het automatische keersysteem voor platen geïntroduceerd, evenals een robot bij de machine voor het hanteren van de platen. Variobend is in korte tijd sterk gegroeid en vervult een prominente rol in de wereld van het lange zetwerk. Het programma omvat enkelbuigende en dubbelbuigende langzetbanken en buigautomaten van 4 tot 8 meter werklengte. De Variobend langzetbanken bieden veel mogelijkheden met grote voordelen voor de gebruiker. Ze zijn eenvoudig te programmeren, produceren snel en zijn duurzaam en energiezuinig.
Als specialist in machines voor dunne plaat, levert Jörg een compleet programma voor dak- en gevelbekleding, isolatieplaatwerk, installatiewerk, luchtkanalen, kastenbouw et cetera. Bekend zijn de kraalmachines van 3 tot 6 meter, de zetbanken en scharen van Cidan en van Schechtl en de langzetbanken van Variobend. Geliefd zijn ook de flexibele magnetische zetbanken Magnabend van 1 tot 3 meter lengte. Voor het zwaardere werk levert Jörg de Kantpersen en hydraulische scharen van Toskar.