Stalen profielen snel in huis via koudgevormd.nl en hopprofiel.nl

CM Staal beschikt over de grootste voorraad standaard open koudgewalste profielen van Nederland en misschien wel van Europa. Hetzelfde geldt voor HOP profielen. Beide materialen worden aangeboden via speciale websites, te weten www.koudgevormd.nl en www.hopprofiel.nl. De markt begint te wennen aan de digitale mogelijkheden om staal in huis te halen, want via deze websites komen steeds meer aanvragen binnen bij de staalgroothandel in Wateringen.

Bij CM Staal ligt een groot assortiment standaard en open koudgewalste stalen profielen, zoals u-profielen, hoekprofielen, C-profielen, railprofielen, Z-profielen en omega profielen. “Het gehele pakket ligt hier in grote hoeveelheden op voorraad en dat ook nog in verschillende lengtematen”, zegt directeur Danny Neijssel. Deze staalprofielen worden voor een belangrijk deel geleverd aan collega staalgroothandels in zowel Nederland als daarbuiten. Maar ook eindverbruikers, zoals constructiebedrijven, staalbouwers en carrosseriebedrijven kunnen direct koudgewalst staal bij CM Staal bestellen. Uit voorraad worden de koudgewalste profielen in onbehandelde uitvoering geleverd. 3 mm en dikker in ‘zwart’ en 2,5 mm en dunner zijn in gebeitste uitvoering leverbaar. “Omdat we samenwerken met diverse Europese fabrieken hebben we goede mogelijkheden voor leveringen uit productie”, zegt Neijssel. “Naast S235JR is levering dan ook mogelijk in bijvoorbeeld S355MC, sendzimir verzinkt, al dan niet op fix lengtemaat, met of zonder gaten et cetera.”

HOP profielen
HOP profielen, ook wel buis met aanslag genoemd, RP profielen, raam- en deurprofielen worden veel toegepast in interieurbouw, stallenbouw, machinebouw et cetera. Uit voorraad worden de HOP profielen in blanke uitvoering geleverd (Staal S235JR). Ook al deze materialen levert CM Staal uit eigen voorraad en bedient hiermee een groot deel van de markt, zowel collega staalhandelaren als eindverbruikers.

Offerte-aanvraag doen
Koudgewalste profielen en ook de HOP-profielen zijn beide bandstaalproducten. De prijsontwikkeling van deze profielen is derhalve sterk afhankelijk van de bandstaalmarkt. Momenteel zijn deze prijzen redelijk stabiel. Bij CM Staal kunnen zowel de koudgewalste profielen als de HOP profielen via de websites worden besteld. Klanten kunnen hier het complete assortiment inzien en vervolgens een prijs ontvangen op basis van het gewenste aantal, het soort en de bewerking door een offerte-aanvraag te sturen. Is er behoefte aan meer informatie, dan kan men chatten met een medewerker. Danny Neijssel: “We hebben inderdaad een chatfunctie. Maar koudgevormd.nl en hopprofiel.nl richten zich alleen op de zakelijke afnemers. Daar blijft onze adviesfunctie als groothandel beperkt. Onze website www.metaalcenter.nl richt zich meer op particulieren en je ziet dat die veel sneller de chatfunctie gebruiken. Dat doen ze voor de meest uiteenlopende vragen.”

CM koudgewalste profielen

Bij CM Staal ligt een groot assortiment standaard en open koudgewalste stalen profielen, zoals u-profielen, hoekprofielen, C-profielen, railprofielen, Z-profielen en omega profielen.

Snelle leveringen
CM Staal reageert snel op offerte-aanvragen. “Op werkdagen binnen enkele uren of nog sneller. Onze landelijke dekking en grote voorraad zorgt er voor dat we zeer snel kunnen leveren, binnen maximaal enkele dagen.” Een volgende stap in de digitalisering is natuurlijk dat het bestelproces volledig automatisch verloopt. Daarover zegt Danny Neijssel: “Onze website metaalcenter.nl heeft al een volledig geautomatiseerd bestelproces. Orders die daarop worden geplaatst, komen zonder enige menselijke tussenkomst bij ons in de productiehal uit. Voor koudgevormd.nl en hopprofiel.nl overwegen we een zelfde bestelsysteem.”

www.koudgevormd.nl
www.hopprofiel.nl

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Materialen

Wereldwijde staalproductie wordt groen voor ‘slechts’ 278 miljard dollar

01-12 Overheden dwingen de staalindustrie om haar uitstoot tegen 2050 te elimineren. Inspanningen om de…

Materialen

Staalprijzen globaal onder druk

15-11 De november-editie van het StaalJournaal van NovioStaal bericht dat zelfs in de Amerikaans markt…

Materialen

Speciaal staal voor Palenhuis kunstproject

20-10 Buizen en kokerprofielen gemaakt uit deze staalsoort krijgen na verloop van tijd een dichte…

Plaatbewerking

Testlab specifiek voor plaatmateriaal

19-10 Voorheen lieten Laura Metaal en haar klanten hun staal testen bij externe labs. Dat…

Automatisering

Construsteel maakt staalbouw werkplaats digitaal

01-09 Deze Smart Industry oplossing is onderdeel van de ConstruSteel-productlijn ‘De digitale werkplaats’. Staalbouw- en…

Materialen

SSAB levert eerste fossielvrije staal aan Volvo

30-08 SSAB Oxelösund rolde in juli het eerste staal dat is geproduceerd met de zogeheten…

Bedrijf en Economie

Haalbaarheidsonderzoek duurzame toekomst Tata Steel

16-08 Tata Steel en FNV zien het als een gezamenlijke verantwoordelijkheid om zo snel als…

Materialen

Staalimporten dempen prijsstijgingen

12-07 De koopgraagte van veel staalhandelaren, service centers en verbruikers is in juni behoorlijk afgenomen,…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X