Synchroonkoppeling voorkomt productiestilstand

De Mayr EAS-Sp synchroonkoppeling is tijdens productie regelbaar. Deze mechanische veiligheidskoppeling voorkomt schade aan de machine en daarmee productiestilstand. De EAS-Sp heeft een traploos instelbare overbelastingsbeveiliging en wordt in Nederland op de markt gebracht door Groneman in Hengelo.

De EAS-Sp is pneumatisch schakelbaar. Het draaimoment wordt door pneumatische druk bepaald en kan tijdens het productieproces continu gewijzigd worden, óók als de machine in bedrijf is. De overdracht van het draaimoment geschiedt compleet spelingvrij. Bij het overschrijden van het ingestelde maximale draaimoment schakelt de koppeling uit. Gelijktijdig geeft de geïntegreerde eindschakelaar een signaal aan de machine of aan het EAS-Sp schakelapparaat, dat als optie leverbaar is. De koppeling wordt dan ontlucht of de aandrijving uitgeschakeld. De EAS-Sp koppeling heeft een gering massatraagheidsmoment en is eenvoudig te monteren. Toepassing zijn vooral geschikt in de geautomatiseerde machinebouw en daar waar bedrijfsomstandigheden continu wijzigen. De koppeling wordt onder andere ingezet in de algemene machinebouw, verpakkingsmachines, afvul- en reinigingsmachines, drukkerijmachines en in de transporttechniek.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Aluminium versus staal

23-12 Staal en aluminium zijn twee populaire materialen met verschillende kenmerken. Teesing, leverancier van verbindingsoplossingen,…

Geen categorie

Extra verzwaarde kolommen voor meer machineveiligheid

08-12 Qimarox heeft het Securyfence afschermsysteem nog robuuster gemaakt dankzij een aanpassing aan de standaard…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?