Tetrix XQ van EWM voor TIG-lassen tussen 230 A en 600 A

EWM introduceert de nieuwe Tetrix XQ-serie voor TIG-lassen in het vermogensbereik van 230 A tot 600 A. De configureerbare modulaire of demodulaire lasapparaten uit deze serie kunnen aan elke opdracht worden aangepast, waardoor ze volgens EWM digitaler, universeler en persoonlijker zijn.

TIG-lassen met Tetrix XQ-apparaten van EWM: naast de modulaire uitvoering is er nu ook een demodulaire uitvoering verkrijgbaar.

De nieuwe Tetrix XQ-apparaten van EWM zijn energiezuinig, bieden een hoge procesbetrouwbaarheid, maximaal gebruiksgemak en kunnen perfect worden aangepast aan de desbetreffende lasopdracht.

Intelligente functies

De gebruiker kan kiezen uit de verschillende prestatieklassen van 230 A tot 600 A voor DC- of AC/DC-lasprocessen en krijgt een lasapparaat met een bovengemiddelde inschakelduur. Talrijke intelligente functies voor elektrode- en TIG-lassen zijn beschikbaar en vergemakkelijken het dagelijkse werk van de lasser in een breed scala aan toepassingen. Lastoortsen in gas- of watergekoelde uitvoering en uitgebreid toebehoren maken een ideale configuratie van de Tetrix XQ-apparaten mogelijk.

Digitale verbinding met netwerken

Gebruikers profiteren van een intelligente besturing die eenvoudig en intuïtief te bedienen is – zelfs met lashandschoenen (geen touchscreen). Naast de beproefde besturing Comfort 3.0 is de nieuwe Expert 3.0 met 7 inch-kleurendisplay en hoge resolutie beschikbaar. Het biedt visuele ondersteuning voor het instellen van parameters. Met behulp van vijf favorietentoetsen kunnen voorgeprogrammeerde lasopdrachten worden opgehaald. Met de Xbutton creëert EWM individuele toegangsrechten tot het lasmanagementsysteem ewm Xnet. Dit innovatieve systeem realiseert Industrie 4.0 voor alle lasbedrijven en sectoren.

De voordelen zijn volgens EWM duidelijk: de sterkere verbinding tussen product en mens verhoogt de efficiëntie en kwaliteit, verlaagt kosten en spaart hulpbronnen. Het lasmanagementsysteem biedt meetbare meerwaarde aan de hele waardeketen door intelligente monitoring en transparante processen van planning, productie, kwaliteitsmanagement, lastoezicht en voor- en naberekening.

Met de smart besturing Expert 3.0 worden alle parameters weergegeven in een stroomdiagram op het 7inch-kleurendisplay met hoge resolutie.

Met de smart besturing Expert 3.0 worden alle parameters weergegeven in een stroomdiagram op het 7inch-kleurendisplay met hoge resolutie.

Functionele behuizing

De demodulaire apparaten van de Tetrix XQ-serie worden gekenmerkt door robuuste, praktische behuizingen met grote wielen die met een kraan kunnen worden vervoerd. De grote spoorbreedte biedt een betrouwbare standaard, zelfs in hellende posities tot 15°. Het behuizingssysteem biedt een variabele bevestiging voor lastoortshouders en containers voor lastoevoegmateriaal of andere nuttige componenten. Extra functies zorgen voor een verbeterd werkproces.

Een voordeel van de Tetrix XQ-serie is de variabele en individuele aanpassing aan de desbetreffende lasopdracht. Of het nu om een extra stoffilter, de TIG 450 Grip Retox XQ TIG-lastoorts, een robuuste rambescherming of talrijke houders voor slangpakketten, lastoortsen of lasstaven gaat, het lasapparaat kan individueel worden geconfigureerd en aan verschillende vereisten voldoen, ook speciale vereisten.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verbinden

TIG Academy kweekt enthousiasme voor TIG-lassen

25-09 Kim Arts heeft zich enkele jaren geleden omgeschoold tot TIG-lasser. Ze had de behoefte…

Verbinden

Meer individualisering met modulaire lasmachines

03-11 Met de modulaire versies van de Phoenix XQ puls, Taurus XQ Synergic en Taurus…

Verbinden

Gebruiksvriendelijk TIG-lassen

16-08 Zo is de nieuwe besturing met het kleurendisplay van 7″ overzichtelijk en intuïtief te…

Verbinden

EWM breidt XQ-serie voor MIG/MAG-lassen uit

18-02 De MIG/MAG-multiproces-lasapparaten Titan XQ puls, Phoenix XQ puls en Taurus XQ Synergic onderscheiden zich…

Verbinden

Hatek bouwt lasrobot Hooymans Products om

11-11 Hatek heeft de Fanuc lasrobot van Hooymans Products, die was ingericht voor plasma- en…

Verbinden

Lasopdrachten onder favorietentoetsen

08-11 Inschakelen en onmiddellijk beginnen – EWM heeft extra functies toegevoegd aan de LP-XQ-besturing voor…

Verbinden

Pijpleidingen demagnetiseren met de Degauss 600

04-10 Elke lasnaad moet passen; hogedrukgasleidingen moeten voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen. Daarom wordt de…

Verbinden

Besturing met favorietentoetsen voor lasapparaat Titan XQ puls

28-08 Inschakelen en onmiddellijk beginnen – EWM heeft extra functies toegevoegd aan de LP-XQ-besturing voor…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X