TIV: Sterker dan ooit!

De komende editie van TIV wordt groter, overzichtelijker en innovatiever. De beursorganisatie ontvangt vele positieve reacties op het nieuwe concept en ziet diverse samenwerkingen ontstaan op de beursvloer.

Hogescholen als Windesheim, Stenden en Saxion werken samen en zetten de kunststofindustrie in de spotlights. Cadac Group organiseert een live co-creatie op de beursvloer. Hierdoor ervaren bezoekers niet alleen de beleving, maar worden processen en optimalisatie ook inzichtelijk. KvK en Enterprise Europe Network zorgen voor (inter)nationale handel tijdens een matchmaking event waarvoor exposanten en bezoekers zich kunnen aanmelden.

De hogescholen Windesheim, Stenden en Saxion verbinden zich aan TIV. Ze presenteren hun initiatieven Green PAC en TechForFuture. Green PAC is een initiatief tussen Windesheim en Stenden Hogeschool en wordt gezien als de kenniskatalysator in de chemische- en kunststofindustrie. TechForFuture werkt samen met hightech bedrijven die hun kennis op High Tech Systemen en Materialen willen ontwikkelen en is een initiatief tussen Windesheim en Saxion Hogeschool.

3DPrintEU met Industrial printing
Verder is Green PAC founding partner van 3DPrintEU (het event van Noord-Nederland op het gebied van 3D-printen en –scannen). Door deze samenwerking verhuist 3DPrintEU ook naar TIV. Bezoekers van 3DprintEU kunnen op 20 september (beursdag 2) kiezen uit een gevarieerd programma van lezingen en workshops. Hoofdthema: Industrial printing. 3DprintEU vindt plaats van 9.30 tot 12.30 uur. Deelname kost 25 euro per persoon (excl. BTW). Dit is inclusief een afsluitende netwerklunch en toegang tot de beursvloer van TIV.

Cadac Experience
De samenwerking met de Cadac Group zorgt voor meer beleving op de beursvloer. Cadac Group helpt organisaties met het creëren, beheren en delen van digitale informatie, zodat zij hun projecten efficiënter kunnen ontwerpen en uitvoeren. Op TIV wordt de Cadac Experience gepresenteerd, waar bezoekers hands-on aan de slag gaan met een proces van design, engineering, productie en assemblage. Aan de hand van een leuke gadget – de keyfob – wordt de bezoeker meegenomen in The Future of Making Things. Een aantal designs die ontworpen zijn door studenten van Saxion Hogeschool kunnen bewerkt worden bij een 3D-printer op de beursvloer. Daarna is het tijd voor assemblage. Zo leren bezoekers meer over dit proces, en hebben ze ook een leuke gadget.

Matchmaking event
TIV brengt (inter)nationale bedrijven bij elkaar. De samenwerking met Kamer van Koophandel en Enterprise Europe Network biedt kansen om (inter)nationale contacten te leggen en te netwerken tijdens TIV en Empack Relatiedagen. Op 20 en 21 september vindt het B2B Matchmaking event plaats. Het doel van dit interactieve event is het tot stand brengen van (inter)nationale contacten tussen bedrijven, onderzoekers en andere potentiële klanten uit Europa die geïnteresseerd zijn in projectontwikkeling, uitbreiden van hun netwerk en business development. “Het grootste deel van onze exposanten neemt deel aan de beurs om leads te genereren. Dit event speelt hier perfect op in. De exposant stelt zich beschikbaar en de bezoeker kiest zelf uit met welke exposant hij/zij in contact wil raken. Vooraf weet je dus dat er al interesse in elkaar is”, zegt Gertjan Lammers namens de organisatie van TIV. 

Kennisprogramma
Ruim 45% van de bezoekers op TIV komt om kennis op te doen. Mechatronica & Machinebouw speelt hierop in en organiseert een volledig kennisprogramma. Thema’s als Smart Industry, Food Industry en Artificial Intelligence worden uitgebreid besproken.

Ook de Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) organiseert een kennisprogramma gericht op Food Industry en Smart Industry. Diverse gerenommeerde sprekers hebben zich aangesloten bij het kennisprogramma. Bezoekers die hieraan willen deelnemen kunnen zich aanmelden op de website van NVDO: www.nvdo.nl/kalender.

Combinatie met Empack Relatiedagen
TIV wordt gecombineerd met ‘Empack Relatiedagen’ van Easyfairs. Deze nieuwe variant van het Empack-concept wordt gehouden op 20 en 21 september. Dit regionale verpakkingsevent voor de Noord- en Oost-Nederlandse verpakkingsindustrie focust zich op netwerken en relatiebeheer.

Openingstijden TIV
TIV is te bezoeken op dinsdag 19, woensdag 20 en donderdag 21 september, elke dag van 13.00 tot 21.00 uur. Empack Relatiedagen is te bezoeken op 20 en 21 september. Met één toegangsticket kunnen belangstellenden zowel TIV als Empack Relatiedagen bezoeken. Daaromheen presenteren zich circa 225 exposanten op het gebied van grondstoffen en materialen, industriële toelevering, industriële automatisering, industriële productietechnieken, digitalisering, aandrijf- en besturingstechnieken en personeel & organisatie.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

AI blaast industriële productie nieuw leven in

17-01 Kunstmatige intelligentie is onmisbaar geworden bij het bewaken en besturen van machines. Neurale netwerken…

Bedrijf en Economie

Omslag industrie door prijsstijgingen, toeleveringsproblemen en afkoelende economie

11-07 Na een sterk 2021 verliest de industriële activiteit vaart. De volumegroei was in de…

Bedrijf en Economie

METAVAK in de startblokken

04-07 Het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) is ook tijdens deze editie weer de officiële…

Bedrijf en Economie

Hannover Messe verplaatst naar eind mei, begin juni

19-01 Dat is een uitstel van slechts vijf weken, want de Hannover Messe zou worden…

Bedrijf en Economie

Online naar TIMTOS x TMTS

18-01 Er worden meer dan 900 exposanten verwacht, die hal 1 en 2 van het…

Verspanen

METAV: hybride beurs met digitale aanloop

29-11 “We kijken er erg naar uit om onze exposanten en bezoekers weer te zien”,…

Verspanen

Honger naar precisie neemt alleen maar toe

15-11 321 exposanten presenteerden hun innovaties aan de bezoekers in de Brabanthallen in Den Bosch.…

Bedrijf en Economie

Bezoekers Metaaldagen vooral op zoek naar automatisering

20-09 Wat dat betreft kwamen ze ruimschoots aan hun trekken. Alle bijna negentig exposanten hadden…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV