Topduo voor hoogwaardig slijp- en freeswerk

0

Bij de productie van tandwielen en tandwielkasten mogen er absoluut geen fouten worden gemaakt. Iedere tekortkoming vermindert het prestatievermogen en iedere onnauwkeurigheid in het werkstuk vermindert een betrouwbare krachtoverbrenging aanzienlijk. Voor productiebedrijven is de keuze van het juiste koelsmeermiddel dan ook van doorslaggevend belang. Met rhenus CXS en rhenus CXS eco stelt smeermiddelenfabrikant Rhenus Lub gebruikers twee hoogwaardige slijpoliën ter beschikking die aan alle eisen voldoen.

De slijpoliën van de rhenus CXS-familie dragen bij tot een nauwkeurige, betrouwbare en efficiënte bewerking. Hierdoor zijn ze geschikt voor veeleisende werkzaamheden als het slijpen van vertandingen, tandflanken en profielen en voor vrijwel alle freeswerkzaamheden. rhenus CXS is gebaseerd op een hoogwaardige hydrocrack-olie en heeft bij veel gebruikers al een vaste plaats in het productieproces veroverd. Rhenus Lub breidt de CXS-familie nu uit met een product dat op een alternatieve leest is geschoeid: rhenus CXS eco heeft in tegenstelling tot rhenus CXS een volledig synthetische basisolie. Voor Meinhard Kiehl, directeur marketing bij Rhenus Lub, is dit een logische consequentie: “Steeds meer gebruikers geven de voorkeur aan producten op basis van duurzame GTL-technologie. Met rhenus CXS eco kunnen we hun nu ook een geschikte hoogwaardige slijpolie op volledig synthetische basis bieden.”

Optimale eigenschappen
De slijpoliën van de CXS-familie overtuigen door hun koel- en spoelvermogen. Hierdoor wordt de productkwaliteit van tandwiel- en profieldelen verbeterd en slijpbrand effectief voorkomen. Dat komt niet alleen de kwaliteit van de werkstukken ten goede, maar ook de gebruikte gereedschappen, want dankzij het uitstekende spoelvermogen blijven gereedschapsmachines schoon en gaan gereedschappen langer mee. Zelfs bij volledige benutting van de machinebelastbaarheid werken de slijpoliën betrouwbaar. Dat verhoogt de bezettingsgraad zonder dat de kwaliteit afneemt en verlaagt de proceskosten.

Betere productiekwaliteit van tand- en profieldelen door het grote koel- en spoelvermogen van de rhenus CXS-productserie (Bron: Rhenus Lub)

GTL-technologie en andere voordelen
Rhenus CXS eco gaat zelfs nog een stap verder, want de combinatie van een synthetische basisolie met de speciale rhenus formulering levert extra voordelen op. Met een hoog vlampunt van bijna 200 graden Celsius neemt het brandrisico duidelijk af, wat een positieve invloed heeft op de arbeids- en productieveiligheid. Ook profiteren gebruikers dankzij het geringe verdampingsverlies van een lager verbruik en kunnen ze niet alleen extreem complexe slijpwerkzaamheden uitvoeren, maar ook kostenefficiënt slijpen.

Arbeidsbescherming volgens de laatste normen, universeel gebruik
Rhenus CXS en rhenus CXS eco zijn ontwikkeld volgens de laatste normen op het gebied van arbeids- en milieubescherming. De producten zijn allebei ingedeeld in de Duitse watergevarenklasse 1. Dit betekent niet alleen dat gebruikers optimaal worden beschermd doordat de oliën met hun grote prestatievermogen bijzonder huidvriendelijk zijn, maar ook dat de producten voldoen aan alle vereiste nationale en internationale wettelijke bepalingen en daarom wereldwijd gebruikt kunnen worden. Bovendien zijn de oliën uit de rhenus CXS-serie ook universeel te gebruiken. Beide slijpoliën zijn ontwikkeld voor de bewerking van laag- en hooggelegeerd staal – zowel in zachte, veredelde als in geharde toestand. Doordat rhenus CXS en rhenus CXS eco zijn goedgekeurd voor KAPP-profielslijpmachines, zijn de oliën ook geschikt om te slijpen op machines van Reishauer, Gleason-Pfauter, Junker, Höfler en andere fabrikanten. De hoogwaardige slijpoliën kunnen bovendien worden gebruikt op alle tandflank-slijpmachines en zijn eveneens geschikt voor het frezen van tandwielen.