Trouwe club plaatbewerkers viert jubileum in Madrid

0

De Groep Plaatverwerkende Industrie (GPI) van NEVAT, branchevereniging van toeleveranciers, heeft het 30-jarig bestaan gevierd met een reis naar Madrid. De GPI is 50 bedrijven groot en een van de oudste sectoren binnen NEVAT.

De ondernemers/directeuren vormen een trouwe club en treffen elkaar minimaal drie keer per jaar. “Onderling vertrouwen helpt de aangesloten leden om te komen tot het verbeteren van individuele bedrijfssituaties”, zegt branchemanager Edwin Dekker. “De sectorgroep GPI bewijst al vele jaren dat gunnen ook een belangrijke onderscheidende waarde is in zakendoen. Het oplossen van problemen gaat namelijk een stuk gemakkelijker als je een klik hebt met de ander. Respect voor elkaar en onderling vertrouwen is de basis van NEVAT GPI. Daarnaast hebben we een belangrijke code: het is director-only.” Volgens Dekker zijn het opnieuw spannende tijden in de markt. “Dat is een blijvende uitdaging voor ons allen. Door te allen tijde het gesprek hierover met elkaar aan te gaan, verbeter je ook je eigen positie. Door dit zowel vanuit je persoonlijke visie als bedrijfsperspectief te doen, kan er informatie met elkaar gedeeld worden.”

Reis naar Madrid
Het jubileum is gevierd met maar liefst 47 deelnemers, waarvan de helft partners/echtgenotes van de meegereisde directeuren waren. Het programma behelsde een tour door Madrid van drie dagen onder begeleiding van een gids. Hierbij werd de stad zowel te voet als op de fiets ontdekt. Daarnaast werd er nog meer cultuur geproefd tijdens een spetterende flamenco show. Voorzitter Corné van Opdorp, directeur BOZ Group, hield vrijdagavond 5 oktober een korte speech over het belang van NEVAT GPI voor de business van de leden. Menko Eisma, directeur Trumpf Nederland en tevens bestuurslid van brancheorganisatie FPT-VIMAG, was tijdens de reis ook aanwezig. Hij benadrukte de noodzaak van verdergaande samenwerking in de keten. Zowel NEVAT als NEVAT GPI gaan hier de komende periode mee aan de slag. De eerstvolgende ledenvergadering is op 22 november bij Iteq Industries in Nijkerk. De 50 leden die lid zijn van de GPI hebben een omzet van 520 miljoen euro en er zijn ongeveer 3000 mensen werkzaam. De doelstellingen van de GPI zijn: het versterken van de concurrentiepositie van de Nederlandse plaatwerkindustrie in binnen- en buitenland; het verkrijgen van inzicht in de ontwikkelingen in de sector ten opzichte van de branche in binnen- en buitenland. Deze doelstellingen worden gerealiseerd door het organiseren van bijeenkomsten en projecten binnen dit kader. Ook wordt er ieder jaar een studiereis gemaakt. Volgend jaar gaat die naar Engeland. Branchemanager Edwin Dekker: “Een sterk netwerk houdt plaatverwerkend Nederland op de been: ook in de toekomst is samenwerken van belang.”