Trumpf voert snelheid zwenkbuigen op

0

De nieuwe TruBend Center 7030 buigt plaatdelen tot wel 30 procent sneller als zijn voorganger. De cycli van de gereedschappenwissel kunnen wel 70 procent korter uitvallen. Trumpf rust deze zwenkbuigmachine bovendien voor het eerst optioneel uit met een be- en ontlaadstation.

 

Zwenkbuigmachines zoals de TruBend Center 7030 zijn vooral geschikt voor complexe delen met radius buigingen en smalle profielen. Dit soort onderdelen is met deze alternatieve buigtechniek sneller te produceren dan met een gewone kantbank. Trumpf heeft de snelheid van de TruBend Center verder opgevoerd. Om dat te bereiken hebben de ingenieurs de aandrijving van de machine opgedeeld. In plaats van een centrale hydraulische cilinder bevinden zich nu zowel een cilinder aan de linker- als aan de rechterkant van de installatie. Dat verhoogt de snelheid van de assen, waarmee de productiviteit van de machine stijgt. De nieuwe aandrijving On-Demand Servodrive reduceert bovendien het stroomverbruik. Zijn motor loopt alleen dan wanneer de machine hem nodig heeft.

Automatisch beladen
De bediener kan verschillende stapels met platen aan de rechterkant van de machine leggen. Een grijper met zuignappen start de automatische belading, neemt een plaat op en controleert of hij niet per ongeluk twee platen opneemt. De grijper legt de plaat af op een met borstels uitgeruste band, waarna een centreerbalk hem correct uitricht. Aansluitend voert een belaadslede de plaat in de bewerkingsruimte en transporteert tegelijkertijd een gebogen deel uit op een lopende band. Gedurende deze be- en ontlaadcyclus produceert de machine gewoon door.

Gereedschappen wisselen
De ToolMaster zorgt voor het wisselen van de buiggereedschappen. De Trumpf engineers hebben de snelheid van de assen ook hier verhoogd. Bovendien wisselt hij nu meerdere kleine gereedschappen tegelijk. Dit alles reduceert de insteltijden van de machine met tot wel 70 procent. Ook de nieuwe TruBend Center 7030 beschikt over de Offline-programmering TecZone Fold. Enkele clicks zijn al voldoende om de delen te programmeren. TecZone Fold maakt in enkele seconden het buigprogramma en de 3D-simulatie van de onderdelen, inclusief botsingscontrole.

TruBend-Center-7030-Be-und-Entladung
Dankzij nieuwe aandrijvingen buigt de nieuwe TruBend Center 7030 tot wel 30 procent sneller als zijn voorganger.