TWA taxeert machines online

TWA Taxaties & Advies is gestart met het online taxeren van bedrijfsmiddelen zoals machines en transportmaterieel. Ondernemers die overwegen een bedrijfsmiddel te verkopen of gewoon willen weten wat de marktwaarde ervan is, krijgen via watismijnmachinenogwaard.nl binnen twee dagen een waarde-indicatie.

Overal ter wereld is vraag naar gebruikte machines, ook als ze verouderd zijn of een mankement vertonen.

Elke ondernemer heeft wel eens te maken met de vraag of een machine al vervangen zou moeten worden en wat deze nog op kan brengen als investering in een nieuwe. De marktwaarde is veelal hoger dan de boekwaarde die uitgaat van een vaste afschrijvings­periode. Daarnaast kent iedereen wel de surplus assets die stof staan te vergaren. Vaak zijn deze meer waard dan men denkt. Maar die waarde is vaak niet duidelijk omdat ze boekhoudkundig meestal al zijn af­geschreven.

“In drie stappen kan de ondernemer nu zijn machine online aanbieden voor taxatie”, legt Arno Hendrikse, directeur van TWA, uit. “Een van onze gecertificeerde taxateurs reageert doorgaans binnen twee dagen met een waardebepaling. Per opdracht kunnen maximaal drie machines tegelijkertijd worden aangeboden voor taxatie.”

Laagdrempelige service

Voor de taxatie rekent TWA 50 euro (excl. BTW) per opdracht. “We doen dit om de ondernemer te helpen goede beslissingen te nemen”, vervolgt Hendrikse. “Daarom is onze service zo laagdrempelig mogelijk gemaakt. Onze taxateurs zijn specialisten op diverse vakgebieden, zien bedrijven in heel Europa en hebben kennis van de lokale en wereldwijde markt. Zij hebben bovendien inzicht in de opbrengsten die door onze partners Troostwijk Veilingen en BVA Auctions voor machines worden gerealiseerd bij online veilingen.

Daardoor geven onze waarde-indicaties altijd een reële marktwaarde aan, zoals deze op dit moment geldt. Vervolgens is het aan de ondernemer wat deze met de waardebepaling doet. Verkopen, upgraden, nog even laten staan, inruilen… alles is mogelijk. Overal ter wereld is vraag naar gebruikte machines, ook als ze verouderd zijn of een mankement vertonen. Die waarde mogen we niet verloren laten gaan. Met deze nieuwe service hopen we dan ook bij te dragen aan de circulaire economie.”

De website watismijnmachinenogwaard.nl is een initiatief van TWA (voorheen Troostwijk Waardering en Advies) en partners Troostwijk Veilingen en BVA Auctions. De taxateurs van TWA hebben jarenlange ervaring en zijn gecertificeerd. TWA is met name actief in de sectoren agrarisch, bouw en infrastructuur, food, transport, retail, metaal en de grafische industrie.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Veilingactiviteiten BVA Auctions gaan over naar Troostwijk

09-11 De afgelopen vijf jaar zijn de veilingomzetten van zowel Troostwijk Auctions als BVA Auctions…

Toeleveren

Extreme drukte bij afsluiterproducent, maar deel van productie gaat noodgedwongen naar Italië

08-11 Maverick verplaatst noodgedwongen een deel van de activiteiten naar Italië omdat het in Nederland…

Bedrijf en Economie

Inbrengveilingen Troostwijk werken goed in de metaal

25-10 Het principe van de inbrengveiling is eenvoudig. Iedere metaalondernemer die één of twee overtollige…

Verspanen

Metaalbewerkingsmachines Migelinda in online veiling bij Troostwijk

19-10 De veiling bestaat uit jong gebruikte metaalbewerkingsmachines zoals draaibanken, bewerkingscentra, bandzaagmachines en bijbehorende gereedschappen.…

Bedrijf en Economie

Aluminium- en plafondplatenfabriek Hunter Douglas in de verkoop

09-03 Hunter Douglas is wereldmarktleider op het gebied van raambekleding en raamdecoratie en een belangrijke fabrikant van…

Bedrijf en Economie

Constructieafdelingen en spuiterij Hitachi in online veiling

29-06 De constructie-afdelingen in Amsterdam ­– waar grote kranen, bulldozers en graafmachines worden gemaakt –…

Bedrijf en Economie

Machinepark van Hendriks Constructies in online veiling

03-03 Op 12 maart kunnen de kavels tijdens de kijkdag bezichtigd worden. Meebieden kan tot…

Bedrijf en Economie

Nieuwe accountmanager Metaal bij Troostwijk Auctions ziet volop kansen

06-07 Starten midden in de coronacrisis. Dat overkwam Ruben Vogel toen hij op 1 mei…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen