Uitbreiding pijpeindbewerkingsmachines Wortelboer

0

Th Wortelboer presenteert op de Euroblech de nieuw ontwikkelde BPBM machines. Deze hebben als uitgangspunt de bekende PBM (Pijpeind Bewerkings Machines) van Wortelboer gehad. Maar daarbij is de klemming zo gemaakt dat er reducers, T-stukken en bochten bewerkt kunnen worden met deze BPBM machines.

Het bereik is nu nog vanaf 4” t/m 16” maar uitbreiding naar boven en beneden is een kwestie van tijd, aldus Jeroen Wortelboer. Tevens wordt momenteel een speciaal klemdeel ontworpen zodat ook nog normale pijpen/buizen bewerkt kunnen worden.

Lasfreesmachine
Wortelboer presenteert in Hannover ook de nieuwe WB lasfreesmachines. Hiermee kunnen rond gewalste, opgelaste strippen, zoals deze ter versteviging gebruikt worden in bijvoorbeeld schoorstenen of grote tanks, gedemonteerd worden door de hoeklas aan beide zijden van deze steunstrippen weg te frezen. Dit is een speciaal-ontwikkeling op verzoek van Shell Pernis.

Ook de PBM pijpeindbewerkingsmachines zijn natuurlijk te zien op de stand van Wortelboer. Deze stationaire machines hebben een plaats in de pipeshop veroverd sinds wortelboer ze vanaf 1993 is gaan maken. Alle modellen zijn in de periode 2012-2014 vernieuwd en verbeterd. De eenvoud van de machines maakt ze bedienbaar voor een ieder.

Plaatkanten frezen
Leverancier Cevisa heeft ook een stand op de Euroblech (hal 11, stand G127). Daar staat onder andere de nieuwe CHP-60 plaatkantenfreesmachine. Deze machine – sinds begin dit jaar op de markt  – is ontworpen om aan plaatdikten van 10 – 100 mm een afschuining te maken met een maximale breedte van 60 mm. Daarnaast is door normaal frezen een goede finish te verkrijgen op de afschuining. De machine werkt met een hoge snelheid en er treedt geen verdere verandering op van de materiaaleigenschappen bij de laskant. Deze machine verhoogt de productiviteit van het lassen aanzienlijk.

Th. Wortelboer
Hal 13, stand B68