Uitgestelde Euroblech gaat niet door

0

De uitgestelde Euroblech, die in maart zou plaatsvinden in Hannover, gaat niet door. De internationale vakbeurs voor plaatbewerking zal pas weer worden gehouden van 25 tot en met 28 oktober 2022. Daarmee houdt de beurs de normale cyclus aan, want de volgende Euroblech stond reeds voor die datum op de kalender.

Voor de Nederlandse exposanten en de machineleveranciers die de grote internationale machinefabrikanten in Nederland vertegenwoordigen, komt de afgelasting van de Euroblech niet als een verrassing. Eigenlijk hield iedereen er al rekening mee dat de nieuwe datum te vroeg kwam. Er werden nauwelijks voorbereidingen getroffen voor een beursdeelname in maart.

Beursorganisator Mac Brooks Exhibitions heeft het besluit genomen met het oog op de actuele covid-19 situatie en na overleg met exposanten en partners. De onzekerheid omtrent reisrestricties was ook een doorslaggevende factor om de beurs – die een zeer internationaal karakter heeft – niet door te laten gaan.

Digitale events in 2021

De beursorganisatie hoopt dat de Euroblech in 2022, als de situatie is genormaliseerd en er weer vakbeurzen kunnen worden gehouden, haar leidende rol als vakbeurs en platform voor de plaatbewerkingsindustrie weer op kan pakken. In de tussentijd zal er in 2021 een reeks digitale events voor de plaatwerkbranche worden georganiseerd. Hiermee is ervaring opgedaan met de Euroblech Digital Innovation Summit die eind oktober (op het oorspronkelijke tijdstip van de 26e Euroblech) is gehouden.

Aan deze digitale Euroblech deden 5500 deelnemers uit 91 landen mee. Dit platform bood mogelijkheden voor ontmoetingen, webinars over actuele industrietrends, presentaties van exposanten en honderden productpresentaties van exposanten. “De Euroblech zoals we die kennen zal er pas weer zijn in oktober 2022”, zegt Nicola Hamann, directeur van Mac Brooks Exhibitions. “In de tussentijd zullen we echter mogelijkheden aanbieden om elkaar te treffen, te netwerken en zaken te doen in een veilig online format. Het was op de digitale Euroblech duidelijk dat er momenteel een grote behoefte is in de industrie om elkaar te ontmoeten, innovaties te ontdekken en business te stimuleren.” Nadere informatie over een tijdplan voor de digitale events zal binnenkort bekend worden gemaakt.