Ultimaker gaat samenwerken met materiaalbedrijven

0

Ultimaker, actief op het gebied van desktop 3D-printen, gaat samenwerken met een aantal toonaangevende internationale materiaalbedrijven. De partijen slaan de handen ineen om te voldoen aan de groeiende vraag van professionele eindgebruikers, die de hoogwaardige technische materialen van deze materiaalbedrijven ook willen gebruiken op Ultimaker 3D-printers.

Ultimaker is een samenwerking aangegaan met DSM, BASF, Dupont, Owens Corning, Mitsubishi, Henkel, Kuraray, Solvay en Clariant als onderdeel van een allianceprogramma om printen met hoogwaardige kunststoffen en composieten op Ultimaker-machines mogelijk te maken.

Materiaalprofielen
Ultimaker levert software gebaseerd op onderzoek, ontwikkeling en materiaalkennis, waarmee de partners materiaalprofielen kunnen ontwikkelen voor hun bestaande en nieuwe materialen. De materiaalprofielen, die via Ultimaker Cura beschikbaar worden gesteld, zorgen ervoor dat eindgebruikers ook met deze hoogwaardige materialen betrouwbaar kunnen printen op hun Ultimaker 3D-printers. De samenwerkingen vormen een sterke basis voor de toekomst en openen deuren voor meer geavanceerde toepassingen op basis van de behoefte van gebruikers.
Jos Burger, CEO van Ultimaker: “3D-prints van hoge kwaliteit zijn het resultaat van een optimale afstemming tussen hardware, software en materialen. De strategische samenwerking met deze wereldwijde materiaalbedrijven maakt het gebruik van de meest geavanceerde engineering plastics op Ultimaker-printers mogelijk. Hierdoor kunnen de klanten van deze materiaalbedrijven en Ultimaker 3D-printen volledig in hun bestaande workflow integreren en krijgen zij toegang tot geavanceerde materialen voor een breed scala aan toepassingen in verschillende segmenten en industrieën.”

Hele ontwikkelingscyclus
Naarmate 3D-printen populairder wordt bij ondernemingen, is er een toenemende behoefte aan materialen die gedurende de gehele productontwikkelingscyclus kunnen worden gebruikt. Een grote autofabrikant kan bijvoorbeeld een bepaald soort plastic gebruiken om het merendeel van zijn onderdelen te maken. Het maken van prototypen met hetzelfde materiaal middels 3D-printen is hierbij waardevol, omdat men zo direct een idee heeft van het eindresultaat, of zo het eindproduct direct kan printen.