Vakbeurs voor slijptechniek GrindingHub is uitverkocht

Ruim twee weken voor de start van de GrindingHub is deze nieuwe vakbeurs voor slijptechniek helemaal uitverkocht. Dat betekent dat van 17 tot 20 mei meer dan 370 exposanten uit 23 landen zich zullen presenteren op bijna 18.000 vierkante meter netto beursruimte in drie hallen in het beurscomplex in Stuttgart.

De GrindingHub is de nieuwe vakbeurs en de nieuwe hub voor slijptechnologie. Slijptechnologie is een van de top 4 productieprocessen binnen de werktuigmachine-industrie in Duitsland.

Wilfried Schäfer, directeur van GrindingHub-organisator VDW (Verein Deutscher Werkzeug-maschinenfabriken), is blij met de goede cijfers. “Het resultaat is zeer positief nieuws voor alle bezoekers, omdat het hoge niveau van populariteit de beste voorwaarde biedt om de slijptechnologie volledig te vertegenwoordigen met alle belangrijke aspecten door tal van bekende leveranciers. Het bevestigt voor ons als organisatoren ook dat we een begrijpelijk en coherent concept hebben gelanceerd.”

Belangrijk productieproces

De GrindingHub is de nieuwe vakbeurs en de nieuwe hub voor slijptechnologie. In de toekomst zal deze om de twee jaar in Stuttgart worden georganiseerd. Slijptechnologie is een van de top 4 productieprocessen binnen de werktuigmachine-industrie in Duitsland.

GrindingSolutionParks

Onderdeel van de beurs zijn onder meer twee GrindingSolutionParks, waar vooraanstaande instituten en bedrijven hun speciale onderwerpen presenteren. Exposanten op het GrindingSolutionPark Wissenschaft zijn onder meer het Institute of Manufacturing Engineering and Machine Tools (IFW) van de Leibniz Universität Hannover, het Institute for Machine Elements (IMA) van de Universiteit van Stuttgart, Inspire AG van Zürich, het Institute for Machining (ISF) van de Technische Universiteit Dortmund, het Leibniz Institute for Materials-Oriented Technologies (IWT) van Bremen en het Machine Tool Laboratory (WZL) van de RWTH Aachen University.

Gebruikersgerichte oplossingen

De onderzoeksbureaus worden aangevuld met het GrindingSolutionsPark Industry. Hier gaat het om gebruikersgerichte oplossingen. “We doen mee met onze nieuwe balanceermachine voor het balanceren van slijpschijven in gereedschapsslijpmachines. Deze is ontwikkeld om de volgende kwaliteitsstap te zetten op het gebied van balanceernauwkeurigheid”, zegt Herrmann Diebold, CEO van Helmut Diebold & Co. Naast hem zullen op de speciale stand nog drie andere bedrijven vertegenwoordigd zijn en onderwerpen uit de gehele procesketen presenteren: Grinding Technology uit Cassine (Italië), Hermle Schleiftechnologie en Zollern Co.

StartupHub

De StartupHub biedt zes jonge, innovatieve bedrijven de mogelijkheid om hun ideeën en producten te laten zien op GrindingHub. De focus ligt vooral op verschillende softwareoplossingen, maar ook op ronde en niet-cilindrische slijpmachines.

Wereldtaal van machinebouw umati

umati zal ook van de gelegenheid gebruik maken om de voordelen van een wereldtaal van werktuigbouwkunde te laten zien bij de première van GrindingHub. Met een eigen stand is het gezamenlijke connectiviteitsinitiatief van VDW en VDMA (Verband Deutscher Maschinen- und Anlagenbau) vertegenwoordigd op de beurs. Alexander Broos, Hoofd Technologie en Onderzoek bij de VDW: “We zijn vol verwachting om eindelijk de voordelen van open, gestandaardiseerde interfaces op basis van OPC UA te kunnen presenteren aan mensen live en op locatie.”
“Onze exposanten staan in de startblokken”, vat Wilfried Schäfer van de VDW de stemming voor de opening van de beurs samen. “Veel exposanten hebben tijdens de coronapandemie hard gewerkt om hun producten verder te ontwikkelen en willen ze nu eindelijk live presenteren aan hun klanten.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Oppervlaktetechniek

GrindingHub 2024 trekt 500 exposanten en meer dan 11.000 bezoekers

20-05 In het bezoekersonderzoek gaf 42% van de respondenten aan vanuit het buitenland te zijn…

Oppervlaktetechniek

Weiler presenteert duurzame en schaalbare slijpoplossingen op GrindingHub

13-05 Op stand B50 in hal 7 kunnen bezoekers zich laten voorlichten over technische oplossingen…

Verbinden

Junker introduceert nieuwe Platform 3

13-05 De slijptechnologieën van Junker worden voortdurend verder ontwikkeld voor de uitdagingen van de markt.…

Verspanen

Slijpen volgens de hoogste productienormen

10-05 De compacte slijpmachine GP25W is ideaal voor de precisiebewerking van kleine onderdelen die bijvoorbeeld…

Bedrijf en Economie

GrindingHub zet slijptechnologie in de kijker

07-05 Het evenement gaat over meer dan alleen technische producten en innovaties. Markus Heering, directeur…

Bedrijf en Economie

Duitsland blijft export-wereldkampioen werktuigmachinebouw

20-03 “We verdedigden daarmee onze wereldtitel tegen China en Japan”, zegt directeur Markus Heering van…

Oppervlaktetechniek

Intelligente procesbewaking verhoogt de kwaliteit slijpproces

31-01 Wanneer werkstukken automatisch worden bewerkt, is er een groot risico op afkeur als de…

Bedrijf en Economie

Duitse werktuigmachine-industrie verwacht productiedaling in 2024

22-01 Sinds begin vorig jaar zijn er duidelijke tekenen van een vertraging van de binnenkomende…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV