Vakbeurs voor slijptechniek GrindingHub is uitverkocht

Ruim twee weken voor de start van de GrindingHub is deze nieuwe vakbeurs voor slijptechniek helemaal uitverkocht. Dat betekent dat van 17 tot 20 mei meer dan 370 exposanten uit 23 landen zich zullen presenteren op bijna 18.000 vierkante meter netto beursruimte in drie hallen in het beurscomplex in Stuttgart.

De GrindingHub is de nieuwe vakbeurs en de nieuwe hub voor slijptechnologie. Slijptechnologie is een van de top 4 productieprocessen binnen de werktuigmachine-industrie in Duitsland.

Wilfried Schäfer, directeur van GrindingHub-organisator VDW (Verein Deutscher Werkzeug-maschinenfabriken), is blij met de goede cijfers. “Het resultaat is zeer positief nieuws voor alle bezoekers, omdat het hoge niveau van populariteit de beste voorwaarde biedt om de slijptechnologie volledig te vertegenwoordigen met alle belangrijke aspecten door tal van bekende leveranciers. Het bevestigt voor ons als organisatoren ook dat we een begrijpelijk en coherent concept hebben gelanceerd.”

Belangrijk productieproces

De GrindingHub is de nieuwe vakbeurs en de nieuwe hub voor slijptechnologie. In de toekomst zal deze om de twee jaar in Stuttgart worden georganiseerd. Slijptechnologie is een van de top 4 productieprocessen binnen de werktuigmachine-industrie in Duitsland.

GrindingSolutionParks

Onderdeel van de beurs zijn onder meer twee GrindingSolutionParks, waar vooraanstaande instituten en bedrijven hun speciale onderwerpen presenteren. Exposanten op het GrindingSolutionPark Wissenschaft zijn onder meer het Institute of Manufacturing Engineering and Machine Tools (IFW) van de Leibniz Universität Hannover, het Institute for Machine Elements (IMA) van de Universiteit van Stuttgart, Inspire AG van Zürich, het Institute for Machining (ISF) van de Technische Universiteit Dortmund, het Leibniz Institute for Materials-Oriented Technologies (IWT) van Bremen en het Machine Tool Laboratory (WZL) van de RWTH Aachen University.

Gebruikersgerichte oplossingen

De onderzoeksbureaus worden aangevuld met het GrindingSolutionsPark Industry. Hier gaat het om gebruikersgerichte oplossingen. “We doen mee met onze nieuwe balanceermachine voor het balanceren van slijpschijven in gereedschapsslijpmachines. Deze is ontwikkeld om de volgende kwaliteitsstap te zetten op het gebied van balanceernauwkeurigheid”, zegt Herrmann Diebold, CEO van Helmut Diebold & Co. Naast hem zullen op de speciale stand nog drie andere bedrijven vertegenwoordigd zijn en onderwerpen uit de gehele procesketen presenteren: Grinding Technology uit Cassine (Italië), Hermle Schleiftechnologie en Zollern Co.

StartupHub

De StartupHub biedt zes jonge, innovatieve bedrijven de mogelijkheid om hun ideeën en producten te laten zien op GrindingHub. De focus ligt vooral op verschillende softwareoplossingen, maar ook op ronde en niet-cilindrische slijpmachines.

Wereldtaal van machinebouw umati

umati zal ook van de gelegenheid gebruik maken om de voordelen van een wereldtaal van werktuigbouwkunde te laten zien bij de première van GrindingHub. Met een eigen stand is het gezamenlijke connectiviteitsinitiatief van VDW en VDMA (Verband Deutscher Maschinen- und Anlagenbau) vertegenwoordigd op de beurs. Alexander Broos, Hoofd Technologie en Onderzoek bij de VDW: “We zijn vol verwachting om eindelijk de voordelen van open, gestandaardiseerde interfaces op basis van OPC UA te kunnen presenteren aan mensen live en op locatie.”
“Onze exposanten staan in de startblokken”, vat Wilfried Schäfer van de VDW de stemming voor de opening van de beurs samen. “Veel exposanten hebben tijdens de coronapandemie hard gewerkt om hun producten verder te ontwikkelen en willen ze nu eindelijk live presenteren aan hun klanten.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Energietransitie biedt werktuigmachinebouw grote kansen

30-03 Dit blijkt uit onderzoek van de VDW (Duitse Vereniging van Werktuigmachinebouwers) in samenwerking met…

Verspanen

Okuma onthult zijn ‘best bewaarde geheim’ op GrindingHub

21-03 Waar Okuma minder om bekend staat is dat het al meer dan 100 jaar…

Bedrijf en Economie

Kansen in energie voor werktuigmachinebouw

28-02 De meeste grote geïndustrialiseerde landen hebben ambitieuze strategieën ontwikkeld om de CO2-uitstoot te verminderen.…

Oppervlaktetechniek

GrindingHub: dialoog tussen toponderzoek en hightech industrie

28-02 Wat ziet de IFW als de huidige trends? Bernd Denkena: “Bovenal zijn energie- en…

Bedrijf en Economie

Duitse werktuigmachine-industrie vol vertrouwen door sterke vraag

15-02 Dit optimisme is gebaseerd op de uitstekende ontwikkeling van de vraag sinds medio vorig…

Oppervlaktetechniek

GrindingHub wil middelpunt slijptechnologie worden

31-01 GrindingHub, de nieuwe vakbeurs voor slijptechnologie, biedt van 17 t/m 20 mei een podium…

Bedrijf en Economie

Metav uitgesteld naar 21-24 juni

12-01 De reden voor het uitstel is het hoge aantal besmettingen door de omikronvariant van…

Bedrijf en Economie

Ordergroei Duitse werktuigmachinebouw krachtiger dan verwacht

18-08 De bestellingen vanuit eigen land stegen met 81 procent, die uit het buitenland met…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X