Vakbeurs voor slijptechniek GrindingHub is uitverkocht

Ruim twee weken voor de start van de GrindingHub is deze nieuwe vakbeurs voor slijptechniek helemaal uitverkocht. Dat betekent dat van 17 tot 20 mei meer dan 370 exposanten uit 23 landen zich zullen presenteren op bijna 18.000 vierkante meter netto beursruimte in drie hallen in het beurscomplex in Stuttgart.

De GrindingHub is de nieuwe vakbeurs en de nieuwe hub voor slijptechnologie. Slijptechnologie is een van de top 4 productieprocessen binnen de werktuigmachine-industrie in Duitsland.

Wilfried Schäfer, directeur van GrindingHub-organisator VDW (Verein Deutscher Werkzeug-maschinenfabriken), is blij met de goede cijfers. “Het resultaat is zeer positief nieuws voor alle bezoekers, omdat het hoge niveau van populariteit de beste voorwaarde biedt om de slijptechnologie volledig te vertegenwoordigen met alle belangrijke aspecten door tal van bekende leveranciers. Het bevestigt voor ons als organisatoren ook dat we een begrijpelijk en coherent concept hebben gelanceerd.”

Belangrijk productieproces

De GrindingHub is de nieuwe vakbeurs en de nieuwe hub voor slijptechnologie. In de toekomst zal deze om de twee jaar in Stuttgart worden georganiseerd. Slijptechnologie is een van de top 4 productieprocessen binnen de werktuigmachine-industrie in Duitsland.

GrindingSolutionParks

Onderdeel van de beurs zijn onder meer twee GrindingSolutionParks, waar vooraanstaande instituten en bedrijven hun speciale onderwerpen presenteren. Exposanten op het GrindingSolutionPark Wissenschaft zijn onder meer het Institute of Manufacturing Engineering and Machine Tools (IFW) van de Leibniz Universität Hannover, het Institute for Machine Elements (IMA) van de Universiteit van Stuttgart, Inspire AG van Zürich, het Institute for Machining (ISF) van de Technische Universiteit Dortmund, het Leibniz Institute for Materials-Oriented Technologies (IWT) van Bremen en het Machine Tool Laboratory (WZL) van de RWTH Aachen University.

Gebruikersgerichte oplossingen

De onderzoeksbureaus worden aangevuld met het GrindingSolutionsPark Industry. Hier gaat het om gebruikersgerichte oplossingen. “We doen mee met onze nieuwe balanceermachine voor het balanceren van slijpschijven in gereedschapsslijpmachines. Deze is ontwikkeld om de volgende kwaliteitsstap te zetten op het gebied van balanceernauwkeurigheid”, zegt Herrmann Diebold, CEO van Helmut Diebold & Co. Naast hem zullen op de speciale stand nog drie andere bedrijven vertegenwoordigd zijn en onderwerpen uit de gehele procesketen presenteren: Grinding Technology uit Cassine (Italië), Hermle Schleiftechnologie en Zollern Co.

StartupHub

De StartupHub biedt zes jonge, innovatieve bedrijven de mogelijkheid om hun ideeën en producten te laten zien op GrindingHub. De focus ligt vooral op verschillende softwareoplossingen, maar ook op ronde en niet-cilindrische slijpmachines.

Wereldtaal van machinebouw umati

umati zal ook van de gelegenheid gebruik maken om de voordelen van een wereldtaal van werktuigbouwkunde te laten zien bij de première van GrindingHub. Met een eigen stand is het gezamenlijke connectiviteitsinitiatief van VDW en VDMA (Verband Deutscher Maschinen- und Anlagenbau) vertegenwoordigd op de beurs. Alexander Broos, Hoofd Technologie en Onderzoek bij de VDW: “We zijn vol verwachting om eindelijk de voordelen van open, gestandaardiseerde interfaces op basis van OPC UA te kunnen presenteren aan mensen live en op locatie.”
“Onze exposanten staan in de startblokken”, vat Wilfried Schäfer van de VDW de stemming voor de opening van de beurs samen. “Veel exposanten hebben tijdens de coronapandemie hard gewerkt om hun producten verder te ontwikkelen en willen ze nu eindelijk live presenteren aan hun klanten.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

AMB in Stuttgart voortvarend van start

14-09 Het team van MetaalNieuws en VerspaningsNieuws is uiteraard van de partij en zal in…

Verspanen

AMB is stijf uitverkocht

05-09 De bezoekers van de AMB zullen dus te maken krijgen met overvolle hallen en…

Bedrijf en Economie

Orders Duitse werktuigmachine-industrie tikken recordniveau 2018 aan

24-08 De bestellingen vanuit eigen land stegen in Q2 met 27 procent en die uit…

Bedrijf en Economie

VDW meldt onzekerheden en records op de markt voor werktuigmachines

10-08 Hoewel er enorm veel onzekerheden zijn in de industrie en de inkomende orders van…

Verspanen

Werk aan de winkel voor Metav

24-06 Dat zijn andere cijfers dan de Metav, die voor de 22e keer werd gehouden,…

Verspanen

Eerste GrindingHub trekt 9.500 bezoekers

06-06 “We zijn meer dan tevreden met het succes van deze allereerste GrindingHub. Het hele…

Bedrijf en Economie

Duitse orderportefeuille voor gereedschapsmachines blijft op hoog niveau

01-06 “De bestellingen voor onze branche bleven in het eerste kwartaal van dit jaar binnenstromen”,…

Bedrijf en Economie

Energietransitie biedt werktuigmachinebouw grote kansen

30-03 Dit blijkt uit onderzoek van de VDW (Duitse Vereniging van Werktuigmachinebouwers) in samenwerking met…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X