VDL Mast Solutions werkt mee aan brandwerende gasflessenbergingen

0

VDL Mast Solutions in Oss heeft samen met Arcelormittal Construction Nederland gecertificeerde brandwerende gasflessenbergingen gerealiseerd voor en met haar partner Air Liquide.

De drie partijen zijn er in relatief korte tijd in geslaagd een compleet product te ontwikkelen, produceren en te certificeren; modulair en geschikt als vaste en tijdelijke (hijsbaar) oplossing voor de opslag van gasflessen conform de PGS 15. Door de combinatie van engineering, productie en montage van VDL Mast Solutions, de panelen van Arcelormittal Construction Nederland en het vertrouwen van Air Liquide is dit product gerealiseerd. Deze brandwerende gasflessenbergingen verbreden het totaalpakket van Air Liquide, wereldwijd marktleider op het gebied van industriële gassen, technologieën en diensten voor de industrie.

Veiligheid

Door de steeds strengere eisen aan veilige opslagsystemen voor gasflessen is tijdens de ontwikkeling extra aandacht geschonken aan veiligheid. Conform de NEN EN 1364-1 dienen de brandwerende gasflessenbergingen 60 minuten brandwerend te zijn. Het resultaat van de test is zelfs uitgekomen op 90 minuten bestand tegen branddoorslag.

Vertrouwen

De complete brandwerende gasflessenopslag bevat diverse componenten en kan onderverdeeld worden in verschillende compartimenten. Tevens kunnen de gasflessenbergingen voorzien worden van modulaire elementen ten behoeve van de inrichting en bevestigingspunten. “Door samen te werken met partijen als VDL Mast Solutions en Arcelormittal Construction Nederland kunnen we ons assortiment, turn key oplossingen en service verder verbreden, waarbij de wensen van de klant en snelheid centraal staan. Dat zorgt voor vertrouwen, zowel voor Air Liquide als voor de klant”, aldus Market Manager Erik van den Broek van Air Liquide.