Van Veen Metal Products opent nieuwe locatie

0

Van Veen Metal Products opent 12 en 13 januari zijn nieuwe locatie aan de Zweedsestraat in Deventer. Op de vorige locatie, eveneens in Deventer, was het bedrijf uit zijn jasje gegroeid.

Op de nieuwe locatie is Van Veen Metal Products klaar voor de toekomst. “We zitten nu op een zichtlocatie, waardoor onze naam opvalt in het straatbeeld. Het gebouw valt op, we hebben een mooie ingang en receptie. Die uitstraling past bij de fase waarin ons bedrijf zit. We zijn de laatste jaren gegroeid van vier naar twaalf medewerkers. We hebben nu genoeg ruimte voor nog meer groei. Zowel in het gebouw als eromheen qua parkeergelegenheid en laad- en losruimte voor leveranciers en partners.”

Vriendelijk voor milieu en omgeving
Tijdens de opening kunnen aanwezigen met eigen ogen de milieuvriendelijke maatregelen zien die op de nieuwe locatie zijn getroffen, zoals led-verlichting, gefilterde las-afzuiging, energiezuinige machines en gescheiden afvalinzameling. “We houden graag rekening met het milieu. Net als met omwonenden. We maken bijvoorbeeld gebruik van de nieuwste machines. Die werken snel en maken vrijwel geen geluid”, vertelt Gerbert.

Geschiedenis
Van Veen Metal Products, dat tot vorig jaar de naam Van Veen Plaatwerk droeg, bestaat ruim 40 jaar. Gerbert van Veen nam het bedrijf over van zijn vader Herman. “In onze eerste jaren werkten we alleen met staal. Nu ook met aluminium, roestvast staal en soms met koper en zink. We onderscheiden ons vooral met maatwerk en leveren grotere producties voor grotere bedrijven”, vertelt Gerbert van Veen. “Wie iets bijzonders wil met metaal, komt bij ons. Denk aan een kiosk die helemaal van metaal is gemaakt. Of een spiegelwand van gepoetst roestvrijstaal. Dat soort specialistische dingen is typisch iets voor ons.”

Voor genodigden is er een besloten openingsfeest op vrijdag 12 januari en voor omwonenden op zaterdagochtend 13 januari.