Verbeterd lasdraad

0

Esab heeft twee verbeteringen aangebracht aan zijn universele en multifunctionele Tubrod 15.13-lasdraad: de Charpy-schokbestendigheid bij lage temperatuur is nu aanzienlijk beter en de rutiel gevulde draad is verkrijgbaar in een extra kleinere diameter van 1,0 mm.

De wijzigingen in de samenstelling betekenen dat Esab Tubrod 15.13 nu een uitstekende taaiheid bij -40 °C bereikt, wat een flinke verbetering is ten opzichte van -20 °C aan de voorafgaande upgrade. Het grootste voordeel voor gebruikers is dat veel toepassingen nu met slechts één draad kunnen worden gelast, terwijl het voorheen nodig was om voor verschillende soorten staalplaat de draden te verwisselen. Desondanks behoudt Tubrod 15.13 nog steeds dezelfde reeks goedkeuringen en classificaties, waardoor hij geschikt is voor uiteenlopende markten zoals scheepsbouw en algemene constructie.

Voorheen was Esab Tubrod 15.13 verkrijgbaar in draaddiameters van 1,2 tot 1,6 mm, maar Esab heeft een draad van 1,0 mm toegevoegd voor klanten die een dunnere plaat lassen of die op zoek zijn naar een vlakker lasprofiel dat alleen kan worden bereikt met de 1,2 mm draad. Tubrod 15.13 is een hoogwaardige gevulde draad die eenvoudig te gebruiken is in alle posities, inclusief verticale stapeling, met of zonder ondersteuningsmateriaal voor grondlagen en geschikt voor neersmeltsnelheden tot 4-5 kg/uur. Het kan met Ar/CO2 of CO2 worden afgeschermd voor een soepele, stabiele boog met minimale spatten. De nieuwe 1,0 mm draad maakt het gemakkelijker om bij het lassen van dunnere plaatonderdelen vlakke lasparels te verkrijgen.