Verhuizing lasafdeling betekent efficiencyslag voor Voortman

0

Voortman Parts II (Construction), de lasafdeling van Voortman Steel Machinery, is verhuisd naar een nieuwe hal in Rijssen. Hiermee is een derde deel van dit nieuwe Voortmanpand nu ingericht. Het biedt nog tal van mogelijkheden om uit te breiden.

Met de verhuizing van de lasafdeling naar de nieuwe hal slaat Voortman twee vliegen in één klap: meer mogelijkheden op het gebied van lassen én meer ruimte voor de snijwerkzaamheden van Voortman Parts I (Cutting) in de bestaande hal. Zo is er ruimte voor een nieuwe hefmagneet die de platen van en naar de snijmachine tilt. Hiermee kan de gehele nesting (uitgesneden producten inclusief raster) van de snijmachine worden genomen. Hierdoor is de machine direct beschikbaar voor een volgende nesting en kan veel efficiënter worden gesneden. Voortman Parts I levert producten aan Voortman Steel Construction en aan Voortman Parts II.

Met een nieuw stalen geraamte, verwarming, led-panelen en afzuiging is de nieuwehal geschikt gemaakt voor de lasafdeling. De flow van ruw product naar eindproduct is nu logischer en overzichtelijker. Voor een optimale logistiek bestaat de hal uit drie delen. Eén voor het lossen van de materialen, één voor de laswerkzaamheden en één voor opslag. In dit opslaggedeelte is er daarnaast nog de mogelijkheid om kleinere onderdelen te lassen.

Op dit moment bestaat de lasafdeling Voortman Parts II (Construction) uit negentien man. Door de verhuizing hebben zij nu ongeveer tweeëneenhalf keer zoveel ruimte als op de oude plek. De werkplekken zijn ingericht op basis van het gewicht van de lasdelen: zes werkplekken voor grote lasdelen van 1000 tot 10.000 kilo en tien werkplekken voor kleine tot middelgrote lasdelen van 5 tot 1000 kilo. Deze nieuwe hal biedt de mogelijkheid om de productie in de toekomst verder op te schalen.