Vernieuwde pand VSMI spectaculair geopend

0

Onder grote belangstelling is het compleet vernieuwde bedrijfspand van VSMI en ABK Innovent in Varsseveld geopend. Rob en Thea Lentink hebben de afgelopen jaren miljoenen geïnvesteerd in de uitbreiding en modernisering van het pand en het machinepark. Dit heeft geresulteerd in een van de modernste plaatwerkbedrijven in Europa.

VSMI staat voor Varsseveldse Smart Industry. Een gedurfde naam, waaruit ambitie spreekt. Rob Lentink is bezig van VSMI een hightech topper onder de maakbedrijven in Europa te  maken. Daarmee is hij al een eind op streek, zoals de genodigden tijdens de officiële opening en alle bezoekers een dag later tijdens het open huis, met eigen ogen konden zien.

State-of-the-art machinepark
VSMI beschikt achter de vernieuwde gevel en in de nieuwe bedrijfshallen over een state-of-the-art machinepark met geautomatiseerde en gerobotiseerde las-, snij- en kant- en finishingprocessen. Bij twee lasersnijmachines bijvoorbeeld staan belaad- en ontlaadsystemen, die automatisch de gesneden plaatuitslagen uitsorteren. En enkele kantbanken zijn uitgerust met automatische gereedschapswisselaars. Ook nieuw is de geautomatiseerde poedercoatlijn voor smart finishing. VSMI koppelt al deze processen aan elkaar op basis van data die tijdens de individuele processen gegenereerd worden. Zo kan slimmer, sneller, efficiënter en uiteindelijk ook goedkoper worden gewerkt. En dat is precies wat wordt beoogd met de heldere visie die aan alle investeringen ten grondslag ligt: door smart te produceren, kan VSMI veel kortere doorlooptijden bieden en hoeft minder energie en mankracht te worden ingezet. Daardoor kan het bedrijf prijstechnisch concurreren met elke partij waar ook ter wereld.
VSMI is nog niet klaar. “We hebben veel nieuwe productieprocessen, maar we zijn er nog niet”, zo vertelde Rob Lentink tijdens de openingsfestiviteiten. “Maar ik ga nog niet vertellen wat de plannen voor de nabije toekomst zijn.”

Met jas aan en sjaal om
De honderd medewerkers van VSMI en ABK Innovent, dat hoogwaardige RVS concepten voor een breed marktgebied (vooral keukens) ontwerpt, ontwikkelt en vermarkt, zien het allemaal met plezier gebeuren. Ze hebben het in het verleden wel anders meegemaakt. VSMI is het oude Nijman-Arentsen, dat na het faillissement in 2013 door Lentink is overgenomen. Namens de personeelsleden voerde Johan Hiddink het woord. “Er werd weinig verdiend, weinig geïnvesteerd, klanten waren ontevreden en we zaten in een neerwaartse spiraal. Nu is dat totaal anders. Er is enorm verbouwd, er zijn nieuwe machines gekomen en ondertussen ging de productie gewoon door. Soms hebben we met de jas aan en een sjaal om gewerkt. We hebben een nieuwe naam en allemaal nieuwe kleding gekregen. En de resultaten zijn zichtbaar. De klanten hebben weer vertrouwen en leggen meer werk bij ons neer. Ook komen er weer nieuwe klanten. Als personeel zijn we overweldigd door wat er hier in korte tijd allemaal is gebeurd.”

De medewerkers van VSMI en ABK Innovent werken nu in een innovatief gebouw. Rob en Thea Lentink zijn er trots op. “Er staat hier een prachtig bedrijf. Nu willen we dat de vloer gaat functioneren zoals het gebouw er uit ziet. De mensen moeten hier met plezier werken. Dat is ons streven.”