VGK Solutions levert Italiaanse CNC-machines, onderdelen en robotoplossingen

0

Van Geluk Agenturen in Gouda heeft een nieuwe naam: VGK Machines & Robotic Solutions (kortweg VGK Solutions). Het verkoopkantoor vertegenwoordigt op de Benelux-markt zes Italiaanse bedrijven die CNC-machines, onderdelen en robotoplossingen op maat ontwikkelen en produceren: Goglio Milling Systems, Mario Carnaghi, Peron Speed, LCM, Euroma Group en SIR.

Oprichter en eigenaar Hans van Geluk begon ooit met de verkoop van machines van Goglio, maar al snel werd dit uitgebreid met andere Italiaanse fabrikanten. Goglio Milling Systems ontwikkelt en bouwt 3- tot 6-assige CNC-freesmachines, CNC- kotterbanken en freeskoppen voor de metaalsector. Met deze machines is een bewerkingsnauwkeurigheid te realiseren van 1/1000 mm. Goglio beschikt onder andere over een gepatenteerde freeskop met geïntegreerde magnetische encoder, waarmee stappen zijn te realiseren van 0,001°. Deze freeskop is te combineren met alle typen freesmachines uit het pakket.
Speciaal voor de offshore en de scheepvaart verkoopt VGK Solutions CNC-freesmachines en CNC-draaibanken van Mario Carnaghi, die onder de namen Mill-Mac en Turn-Mac op de markt worden gebracht. Met deze machines is het onder andere mogelijk om in één procesgang een compleet dieselblok te frezen.
Peron Speed levert elektrische spindels. Deze zijn breed inzetbaar; van de medische wereld tot de metaalindustrie. Peron Speed richt zich ook op het merkonafhankelijk repareren van spindels.
Van LCM verkoopt VGK Solutions een uitgebreid gamma draaitafels, voor gebruik in combinatie met bestaande en/of nieuwe CNC-machines. De draaitafels zijn leverbaar met een hydraulische, elektrische of mechanische aandrijving.
Met het pakket tap- en boorunits, met een pneumatisch of hydraulisch aangedreven lineaire geleiding voor conventionele machines, van de Euroma Group completeert VGK Solutions haar programma CNC-producten.
Met de komst van SIR in het pakket legt VGK Solutions zich nu ook toe op de verkoop van robotoplossingen op maat voor toepassingen in onder andere de luchtvaart, de automotive, de gieterijwereld, de voedings- en genotmiddelenindustrie, de elektromechanica en de wereld van sanitair en keukens. In alle gevallen werkt SIR, volledig merkonafhankelijk, met alle gangbare A-merk robots.