VNMI introduceert nieuwe lidmaatschapsvorm

De Vereniging Nederlandse Metallurgische Industrie (VNMI) heeft het jaar 2012 afgesloten met de toetreding van twee nieuwe leden: Siemens Metals Technologies en M3 Consultancy. Beide leden maken gebruik van het nieuwe, geassocieerde lidmaatschap van de VNMI.

Het geassocieerde lidmaatschap is bedoeld als pilot, om een structurele samenwerking tussen de VNMI en aan de basismetaal gelieerde organisaties uit te bouwen. Siemens en M3 delen de wens om actief deel te nemen aan de ontwikkeling van de Nederlandse basismetaalindustrie, door faciliterend te zijn op basis van informatievoorziening over concrete voorbeeldprojecten, in een actieve dialoog met de leden.

Siemens Metals Technologies
Siemens Metals Technologies, ook bekend als SVAI, is één van ‘s werelds grootste ingenieurs- en machinebouwbedrijven voor de ijzer, staal- en aluminiumindustrie. Het portfolio omvat naast technologische oplossingen, modernisatie, producten en service ook integrale automatisering en milieu-oplossingen. Hiermee is Siemens Metals Technologies een partner voor alle aspecten in de volledige levenscyclus van metallurgische plants. De meerwaarde voor Siemens Metals Technologies is gelegen in het zich op een constructieve wijze kunnen profileren als aanjager van innovatie in de branche.

M3 Consultancy
M3 is een adviesfirma die de waardeketens en operaties van haar klanten verbetert. Binnen M3 komen ondernemende ervaren adviseurs samen die al lange tijd met elkaar hebben gewerkt. Haar eigentijdse organisatiemodel stelt M3 in staat om wendbaar en verfrissend te opereren op basis van een unieke mix van competenties. De meerwaarde voor M3 is gelegen in het zich op een constructieve wijze kunnen profileren als aanjager van innovatieve, duurzame en kostenefficiënte waardeketens in de branche.

Frank Buijs, directeur van de VNMI: “Zowel Siemens als M3 produceren of bewerken geen metaal. Normaal gesproken is dat een basisvoorwaarde voor lidmaatschap van de VNMI. Toch heet de VNMI de beide firma’s van harte welkom en kijkt uit naar een voorspoedige samenwerking. Het geassocieerd lidmaatschap is namelijk beschikbaar voor die bedrijven die verderop in de keten actief zijn, een nauwer contact wensen met de basismetaalproducenten en te maken hebben met gezamenlijke belangen.”

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Tweede leven gevelaluminium de moeite waard

11-06 Uit recent onderzoek uitgevoerd door de VMRG, de brancheorganisatie voor gevels, in samenwerking met…

Geen categorie

HKS Metals Weeelabex gecertificeerd

02-07 HKS Metals is Weeelabex gecertificeerd. Weeelabex is een kwaliteitsstandaard voor de verwerking van elektronica…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?